Farang

Helsinki

/

Nice dining

/

Aasialainen

Kaakkois-Aasialaisia makuja

Idea huippuluokan kaakkois-aasialaisesta ravintolasta syntyi jo vuosia sitten Farangin perustajien, Tomi Björckin ja Matti Wikbergin työskennellessä Helsingissä Michelin-tähditetyssä Chez Dominique -ravintolassa. Viiden vuoden suunnittelun ja lukuisten Kaakkois-Aasiaan suuntautuneiden työ- ja tutkimusmatkojen jälkeen ravintola Farang avautui vihdoin elokuussa 2009.

Ravintolan nimi, Farang, on thainkielinen sana, joka tarkoittaa ulkomaalaista, koska perustajat ovat suomalaisia.

Farang tarjoaa autenttisia kaakkoisaasialaisia makuja sellaisina kuin ne ovat. Tavoitteena on tarjota asiakkaille makujen harmoniaa parhaita raaka-aineita ja moderneja ruuanvalmistustekniikoita hyödyntäen. Opitut tekniikat, makukokemukset ja elämykset toimivat taustana kun luodaan jotain, mitä kukaan muu ei ole Suomessa aiemmin tehnyt. Lopputuloksena on loisteliasta ruokaa sekä sosiaalista, rentoa tunnelmaa ilman turhaa fine dining-jäykistelyä.

Farangin ruoka perustuu tuoreuteen, käsityö- ja ammattitaitoon ja kovaan työhön. Kaikki valmistetaan ravintolan omassa keittiössä oikopolkuja karttaen. Kaikkeen on laitettu niin sydäntä kuin aikaakin.

Farangin ruoka on tuoretta, raikasta ja intensiivistä. Ruokien maku koostuu pitkälti yrteistä ja tuoreista vihanneksista, mikä luo vahvan pohjan myös kasvisruuille.

Farangin ruoka perustuu ennen kaikkea aromaattisuuteen eli tulisen, happaman, suolaisen ja makean harmoniaan.

Farangin viinilistan kulmakiviä ovat aromikkuus, harmonisuus ja tasapaino. Nämä tuntuvat ja maistuvat kautta linjan ravintolan ruokatuotteessa ja viinit pyrkivät täydentämään unohtumattoman makuelämyksen. Jos viini ei ole sinun ”juttusi”, sopii olut loistavasti aasialaisen ruoan kumppaniksi. Farangissa voi myös kokeilla erilaisia teelaatuja ja cocktail-listan aasialaisia, eksoottisia erikoisuuksia.

Aukioloajat löydät täältä.

Osoite

Ainonkatu 3,
00100 Helsinki 

Chef

Alex Räsänen 

Alex on vuosia Farangissa vaikuttanut keittiön päivittäinen johtaja. Alex rakastaa matkustelua, erityisesti Aasiaan. Rakkaus aasialaiseen ruokaan on jotain, mitä ei voi rikkoa. - Farangin historia on jo ehtinyt luoda muutamia klassikkoannoksia. Esimerkkeinä pehmeäkuorinen taskurapu yhdistettynä vihreän mangon kanssa. Tai tuhansia kiloja valmistettu ja tarjoiltu karamellipossu, joka on ”käännyttänyt” lukuisia kasvisruokailijoita takaisin lihan maailmaan.

Alexin mukaan Farangin kaakkois-aasialainen ruokailutapa perustuu sosiaaliseen syömiseen, ruoan jakamiseen ja maistelemiseen. - Hyvä ruoka, fiilis ja kokonaisvaltainen hyvä olo ajavat vauhdilla jäykkyyden ohi. Ystävien kanssa jaettu ruoka maistuu aina parhaimmalta!

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Ainonkatu 3,
00100 Helsinki