Chef & Sommelier

Helsinki

/

Fine dining

/

Kortteliravintola

Michelin-tähdellä palkittu kotoisa kortteliravintola panostaa lähiruokaan ja luomuun.

Keittiömestari Sasu Laukkosen ja sommelier Johan Borgarin yhteinen taival alkoi jo ennen Chef&Sommelierin perustamista, kun he työskentelivät yhdessä eräässä toisessa ravintolassa. Vuokrasopimus loppui ja jotain uutta piti keksiä. Lopputulos on nopeasti maineeseen noussut kortteliravintola, jossa keskiössä ovat pohjoismainen ruoka ja luonnonmukaisesti viljellyt raaka-aineet.

”Kun ravintola avattiin vuonna 2010, keittiömestari Laukkonen teki paljon töitä raaka-aineiden hankkimiseksi. Kun tuottajat huomasivat, että olemme tosissamme, yhteydenottoja sopivilta yhteistyökumppaneilta alkoi tulla nopeasti”, Borgar kertoo.

Borgarin tehtävänä on työskennellä ravintolapäällikkönä sekä sommelierina. Borgarin ja Laukkosen lisäksi ravintolassa työskentelee kolme kokkia.

Chef&Sommelierin keittiössä panostetaan raaka-aineiden laadun lisäksi siihen, että raaka-aineista käytettäisiin mahdollisuuksien mukaan kaikki osat. Esimerkiksi juureksista sekä lehti että varsi käytetään annoksiin.

Ravintolan menussa on tällä hetkellä 309 eri ruokalajia. Tyypillisen asiakkaan vierailuun kuuluu 3-9 ruokalajia. Ruuan rinnalla Chef&Sommelierissa tarjoillaan pienten käsityöläistuottajien viinejä, jotka on valmistettu mahdollisimman perinteisin menetelmin.

Borgarin mukaan Michelin-tähti tuli pienelle 24 asiakaspaikalle ravintolalle täytenä yllätyksenä.

”Tähti tuli aivan puun takaa. Emme ajatelleet, että olisimme tarpeeksi fiinejä siihen, sillä Chef&Sommelier on pieni kortteliravintola ilman pöytäliinoja tai kristalleja”.

Aukioloajat
Ti-la klo 18 alkaen

Osoite 
Huvilakatu 28, 
00150 Helsinki

Chef

Sasu Laukkonen

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite 
Huvilakatu 28, 
00150 Helsinki