Caverna

Helsinki

/

Nice dining

/

Kansainvälinen

Caverna on täysin uudenlainen ruokailuelämys eksoottisessa luolassa keskellä Helsinkiä!

Caverna on elämyksellisen luolaravintolan, jossa suuretkin seurueet syövät yhdessä helposti. Moni voi yllättyä, sillä Yliopistonkadulta avautuva Cavernan pääovi johdattaa katumaisemasta suoraan trooppisen luolan tunnelmaan. Valoisassa tuhannen neliömetrin ravintolassa on tilaa 300:lle ruokailijalle ja tarjolla herkullista ruokaa. Cavernan luolamainen miljöö tippukivimuodostelmineen, koristeineen ja kalusteineen on toteutettu käsityönä. Ravintola onkin uniikki ja tyylikäs tila, jossa on mukava heittäytyä makumatkalle eksoottisiin maisemiin.

”Maailmalla matkatessamme innostuimme erikoisista kokkaustavoista ja toimme ne tuliaisina Helsinkiin. Erikoisuuksiamme ovat suuressa varrasgrillissämme valmistuvat perinteiset brasilialaiset lihavartaat sekä buffetimme teppanyaki-osasto, jonka ruoat paistetaan ruokasalimme avokeittiössä” ravintolapäällikkö Antti Ruotanen

Monipuolinen kattaus maailman ruoka-aarteita

Monikulttuurisuus on keittiömestari Jari Kumpulaisen mukaan Cavernan keittiöfilosofian ydin ja siksi Cavernan ruoka edustaakin monipuolisesti eri maailman keittiöiden makuja.

Cavernan runsaasta lounasbuffetista löytyy jokaiselle jotakin ja se on tarjolla maanantaista perjantaihin klo 11-15. Illallisbuffet Teppanyakin ja Churrasco-vartaiden kanssa on tarjoilla keskiviikkona, torstaina ja perjantaina kello 16 alkaen, lauantaisin heti avaamisesta alkaen ja sunnuntaisin klo 15 alkaen.

-Konseptina illallisbuffet on laajin koko Suomessa. Tarjolla on erilaisia noutopöytiä: aasialaista, eurooppalaista, suomalaista, salaatteja, sushia, kylmiä ja kuumia ruokia, kakkupöytä ja suklaaputous. Ruuat valmistetaan paikan päällä ja kaikki on laadukasta ja tuoretta. Ja mikä parasta, valikoima on niin valtava, että jokainen varmasti löytää jotain. Erityisesti yrityksille meidän illallisbuffet on tästä syystä suosittu vaihtoehto, Ruotanen esittelee.

Erikoisuuksina teppanyaki ja brasilialaiset lihavartaat

Ravintolan erikoisuuksia ovat illallisbuffetin teppanyaki sekä churrasco-grillin lihavartaat. -Teppanyaki-pöydässä asiakas voi valita ainekset itse ja antaa ne kokille paistettavaksi. Filippiiniläinen Rodolfo on koulutettu Teppanyaki-kokki, joten hän osaa asiansa. Brasilialainen churrasco-grillimme on kuumana koko illan ja tirisevät lihavarrasannokset tarjoillaan suoraan pöytiin, Kumpulainen kertoo.

Monipuoliselta a’la Carte -listalta löytyvät muun muassa tutut hampurilaiset ja hieman eksoottisemmatkin herkut –maistuisiko vaikka hummeri? Tervetuloa! 

Aukioloajat:

su-to 11-22

pe 11-24

la 12-24

keittiö auki

su-to 11-21

pe 11-23

la 12-23

Osoite:

Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki

Chef

Jari Kumpulainen

Olen keittänyt yli 30 vuotta ja koen työskenteleväni edelleen kutsumusammatissa. Ammatinvalinta oli itselleni jo hyvin nuorena aivan selvä ja aloin hyvin varhain kokkailla ruokaa lapsuudenkodissani Viitasaarella. Hotelli- ja ravintolakoulun kävin Jyväskylässä ja työurani aloitin Helsingissä hotelli Vaakunassa. Olen vuosien varrella työskennellyt monissa helsinkiläisissä ravintoloissa. Helsingin Pörssiklubilla työskentelin yli 10 vuotta ja saimme sinä aikana Rotisseur-kilvet. On hienoa, että olen voinut urani aikana ottaa vastaan erilaisia haasteita ja kääntää mielenkiintoisia sivuja. Jokaisesta ravintolasta on jäänyt jotain reppuun.

Cavernan keittiötä johdan olemalla mahdollisimman paljon mukana käytännön työssä.

Haen inspiraatiota työhön lukemalla paljon alan kirjallisuutta. Paikalleen ei voi etenkään tänä päivänä jämähtää. Olen myös aktiivisesti mukana alan yhdistystoiminnassa ja haen sitä kautta kontakteja: yhteistyökumppaneita ja tavarantoimittajia. Työssä minua motivoivat asiakkaat ja työ yhä edelleen. Asiakas on huomioitava kaikessa, jotta lopputulos on joka kerta onnistunut ja laadukas. 

Omaa ruokafilosofiaani kuvaavat sanat tuoreus, raikkaus ja selkeys ruokatuotteessa.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Kalaa ja porkkanoita. Kalan ottaisin mukaan suolattuna, koska se säilyy pitkään.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite:

Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki