Bronda

Helsinki

/

Nice dining

/

Brasserie

Modernia brasserieruokaa ja rentoa tunnelmaa perheille, kaveriporukoille, yrityksille ja herkkusuille

Halusimme tehdä ravintolan, joka on näkemyksemme modernista brasseriesta Helsingissä juuri nyt, mutta joka kestää aikaa ja on yhtä ajankohtainen vielä 10-15 vuoden päästä. Ravintolan nimi tulee historiasta, samalla paikalla toimi nimittäin 1900-luvun alkupuolelle Carl Magnus Brondinin leipomo ja kahvila, joka oli yksi Helsingin kuuluisimpia. Siitä lähtien Espan kulmaa on kutsuttu Brondan kulmaksi Brondinin mukaan.

Ravintolamme korkea, raikas ja vaikuttava tila Korkeavuorenkadun kulmassa suurine ikkunoineen tarjoaa upeat puitteet elämästä nauttimiseen. Parhailla näkymillä varustettu myöhään auki oleva loungebaari tuo Espalle virtaa ja sinne pääsee aina ilman varausta syömään tai nauttimaan raikkaita juomia.

Brondan keittiöfilosofian perustana on laadukkaimmista markkinoilla olevista raaka-aineista, alusta loppuun saakka käsityönä tehty ensiluokkainen ruoka. Bronda perustaa tarjontansa eurooppalaisten keittiösuurvaltojen makuihin, etenkin omistajien suosikkimaihin Espanjaan, Italiaan ja Ranskaan. Listalta löytyy monia tunnettuja ja rakastettuja klassikkoruokia, jotka toteutetaan modernisti ja tyylikkäästi. Keittiö elää pitkälti kotimaisin raaka-ainein sesonkeja noudatellen. Ruoka on jaettavaa ja kaikki annokset sekä menut tarjoillaan sosiaaliseen tyyliin, yhteisistä annoskulhoista koko pöytäseurueelle

Viinivalikoima on rakennettu täydentämään ja tukemaan Brondan keittiön modernia brasserie-tyyliä edustavia ruoka-annoksia. Luonnollista siis on, että suuri osa viineistä on löytänyt tiensä Brondan listalle Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta, unohtamatta kaukaisompia viinimaita, kuten Australiaa. Viineissä suosimme selkeitä lajikeviinejä, joiden alkuperä, tuottajan kädenjälki sekä kasvuolosuhteet maistuvat viinissä.

Aukioloajat löydät täältä.

Osoite

Eteläesplanadi 20, 
00130 Helsinki

Chef

Richard ”Riku” Sloan

Kivi ja pyöri eli Rock ‘n’ Roll

Riku on Brondan toinen jäljellä olevista alkuperäisistä työntekijöistä. Tämä puoliksi amerikkalainen, vahva johtaja tuo oman tulisuutensa soppaan.

Ravintolamme hahmo on myös baarimestari Andy Cioanca. Kaikkien BW-baarien suvereeni kuningas, joka kehittää ja hallitsee. Andylle tärkeintä on tuottaa asiakkaalle positiivinen elämys.

Sommelier Miki Lehtinen on intohimoinen tekijä, joka löytää varmasti jokaisen lasiin mieleisen tuotteen makujen harmonia nautittavien annosten kanssa huomioiden.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisen elämyksen. Meille on tärkeää, että asiakas viihtyy ja nauttii olostaan ravintolassamme, ja että meille on helppo tulla. Haluamme, että asiakas kokee vau-elämyksen joka kerta meillä käydessään”. Riku, Andy ja Miki

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Eteläesplanadi 20, 
00130 Helsinki