HSS Boathouse

Helsinki

/

Nice dining

/

Saaristolais

Perinteikäs HSS Boathouse - Saaristotunnelmaa hulppeassa merimaisemassa.

Liuskasaarella on jo yli sata vuotta sijainnut pursiseura Helsingfors Segelsällskapin kerhorakennus, venesatama sekä ravintola. Uskomaton valo, meren läheisyys ja upea pihapiiri toivottavat vieraat tervetulleiksi kesäkausina. HSS Boathousen sijainti on lyömätön, ja sen upealta, aivan meren äärellä sijaitsevalta terassilta on henkeäsalpaavat näkymät avomerelle. Ruokalista ja menut perustuvat saariston parhaisiin raaka-aineisiin ja klassikoihin.  

Liuskasaaressa sijaitseva HSS Boathouse on satavuotista perinnettä kunnioittava, mutta modernin otteen omaava ravintola. Laiturissa kelluvat puiset kilpaveneet tuovat helposti mieleen USA:n itärannikon vauraat pursiseurat. Nyt ollaan kuitenkin vain muutaman minuutin venematkan päässä Merisatamanrannasta Helsingissä – silti aidosti ulkosaaristossa. Komean, osin kaksikerroksisen ravintolan on suunnitellut Runar Finnilä vuonna 1949. 

Talon erikoisuus: Boathousen terassilla toimii grilli, jonka tuoksut houkuttelevat istumaan iltaa upean avomerimaiseman äärellä.   

Aukioloajat löydät täältä.

Osoite

Liuskasaari, 00140 Helsinki

Chef

Toni Liukkonen

Tonin henkilökohtainen keittiöfilosofia perustuu ajatukseen, että on tunnettava ja osattava klassikot, joiden pohjalle voi rakentaa uusia makuelämyksiä. – Boathousen ruokalista nojautuukin klassisiin makumaailmoihin, mutta tuomme ne tähän päivään. Olemme saariravintola, joten ruokalista ja menu perustuvat luonnollisesti saariston parhaisiin raaka-aineisiin. Saaristolaisuus näyttäytyy saaristolaispöydän, lohikeiton ja paistetun kuhan kaltaisina suomiklassikoina.  

”Mennyttä ei voi muuttaa ja tulevaisuus on ainut, johon pystymme vaikuttamaan." 

Tonille on tärkeää, että hän voi tuottaa asiakkaalle makuelämyksiä, jotka saavat aikaan vahvan makumuiston. Hän haluaa säilyttää intohimon omaan tekemiseen ja kehittymiseen. – En voisi purkittaa päivästä toiseen samaa juttua. Työssä on tapahduttava jatkuvaa oppimista. Se pitää mielenkiinnon yllä. 

Boathousessa ainutlaatuista on Tonin mukaan ravintolan uniikki ympäristö ja fiilis, jossa yhdistyvät kesä, merellisyys ja rento elämä. – Täällä asiakas voi kokea todellisen arjesta irrottavan elämyksen.  

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? 

Vehnän ja omenan, sillä molempia voi saarella kasvattaa.  

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Liuskasaari, 00140 Helsinki