Bistro Gustaf

Porvoo

/

Nice dining

/

Ranskalainen

Pala Pariisia Porvoossa

Bistro Gustaf on Porvoon keskustassa vanhan apteekin historiallisessa kiinteistössä toimiva ranskalaisen keittiön inspiroima ruokaravintola A-oikeuksin. Ravintola sijaitsee Porvoossa keskeisellä paikalla Mannerheiminkadulla aivan vanhan kaupungin kynnyksellä ja palvelee aamusta iltamyöhään. Bistro Gustafiin on siis helppo pistäytyä kahville tai viihtyä ystävien seurassa pidempäänkin. Kahvilassa on monipuolinen valikoima erikoiskahveja ja vitriinistä löytyy makeita ja suolaisia herkkuja. Juustovitriinistä löytyy herkullisia ranskalaisia juustoja, joko paikan päällä nautittaviksi tai kotiin vietäväksi. Viihtyisä terassi, jossa voi myös ruokailla, on avoinna keväästä syksyyn – ja kesällä joka päivä. 

Tiloja juhliin ja kokouksiin

Ravintolan yhteydessä on myös Le Cabinet de Elina - viihtyisä kabinetti jossa on mukava viettää esim. kokouksia, perhejuhlia tai järjestää pienimuotoisia tilaisuuksia. Kabinettiin mahtuu n. 20-30 henkilöä tilaisuuden luonteesta riippuen. Kauttamme voi varata samassa kiinteistössä olevaa kokous – ja juhlatilaa jopa 100 henkilön tapahtumiin, catering hoituu näppärästi Bistro Gustafin keittiöstä. 

Ranskalaista kortteliravintolahenkeä

Mika Gehör toimii Bistro Gustafin ravintoloitsijana kahden kollegansa kanssa. Mika on toiminut keittiöpäällikkönä, toimitus- ja myyntijohtajana Helsingissä eri ravintoloissa jo 18 vuoden ajan. Haaveissa on kuitenkin aina ollut oma ravintola. - Sain vihiä tästä paikasta vuoden 2016 loppupuolella ja kiinnostuin, koska rakennuksella on niin hieno historia. Nähtyäni tilan, päätös oli helppo tehdä ja lähdimme hakemaan Bistro Gustafiin ranskalaista kortteliravintolahenkeä 1920-luvun kalustein ja astioin

Bistro Gustafin ruokafilosofiakin nojaa vahvasti ranskalaiseen keittiöön. Keittiömestari Mark Kumlinin mukaan se edustaa klassista ranskalaista maalaiskeittiötä modernilla twistillä. Viinivalikoimakin koostuu pääosin ranskalaisista viineistä. – Keittiössämme valmistetaan selkeää ruokaa ja annoskootkin ovat hieman tavanomaista suurempia. Ruokalista vaihtuu 4-5 kertaa vuodessa, jotta voimme hyödyntää sesongin raaka-aineita. Ruokalistalta asiakkaiden suosikeiksi ovat lyhyessä ajassa nousseet sinisimpukat ja tartar-pihvi.

Gehör ja Kumlin luonnehtivat ravintolaansa mutkattomaksi paikaksi, jonne on helppo pistäytyä vaikkapa juustolautasen tai salaatin äärelle. – Olemme avoinna myöhään, mikä on Porvoossa ehdoton valttikorttimme.

Aukioloajat:

Café

ma-to 08:00 - 22:00

pe 08:00-24:00

la 09:00 - 24:00

 Bistro

ma-to 10:30 - 22:00

pe 10:30 - 24:00

la 12:00 - 24:00

su 14.00-20.00

Osoite:

Mannerheiminkatu 9, 06100 Porvoo

Chef

Mark Kumlin

”Keep it simple”

Vanhemmillani oli aikoinaan kesäravintola Loviisassa, joten olen ollut ravintolamaailmassa mukana pienestä pitäen. Isäni on työskennellyt myös hotellialalla ja olen kulkenut hänen mukana koko lapsuuteni. Ravintola-ala taitaa kulkea meillä suvussa, sillä isoveljenikin on keittiömestari. Metsästän, kalastan ja tykkään liikkua luonnossa, joten työskentelen ihanneammatissa.

Olen toiminut vuosien varrella keittiömestarina lukuisissa eri ravintoloissa ja vuoromestarina Kämpissä. Olen järjestänyt seitsemän vuoden ajan ruokakursseja, työskennellyt fine dining-pitopalveluyrittäjänä ja tehnyt aamutv:tä. Nyt on mukava työskennellä Porvoossa, koska asun täällä.

Oman ruokafilosofiani keskiössä ovat tuoreet, hyvät raaka-aineet ja käsillä tekeminen.  Näin on myös Bistro Gustafissa. Minulla on täällä loistava keittiötiimi: keittiössämme häärää neljä osaavaa kundia ja tulemme hyvin juttuun. Johdan keittiötä rennolla otteella.

Inspiraatio työhön syntyy itsestään. Saatan joskus herätä aamulla – tai jopa yöllä – kehittelemään reseptejä. Luen toki myös ammattikirjoja ja -lehtiä, mutta pääosin uudet ideat vain syntyvät.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite:

Mannerheiminkatu 9, 06100 Porvoo