Bar Café Apero

Helsinki

/

Everybody dining

/

Ranskalainen

Apérossa on lämmin ja kodikas tunnelma. Kaikki tarjottavat ovat itsetehtyjä ja niiden tuoksu on olennainen osa kotoista tunnelmaa, joka tulvii vastaan Apéron ovesta sisään astuvia asiakkaita.

Aperon tarina 

Kotoisa ja lämminhenkinen bistro Kalevankadulla. 

Aperon omistaja ja ravintolan hengetär Karoliina Hälvä kertoo työskennelleensä miehensä kanssa aina ravintola-alalla. Ennen Apéroa he pyörittivät vuosien ajan lähiöbaaria Maunulassa. Taustalla kyti kuitenkin ajatus ravintolasta, joka olisi jossa näkyisi vahvasti heidän oma kädenjälkensä. Maunulan ostoskeskuksen purkutuomion myötä, avautui mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä. Nyt olisi vihdoin mahdollisuus toteuttaa unelma omasta ravintolasta! 

Ajatus ranskalaishenkisestä ravintolasta syntyi helposti, sillä Karoliina on asunut lapsuudessaan Ranskassa. Ranskalainen ruoka- ja juomakulttuuri on siis ollut aina luonteva osa Karoliinan elämää. Hetken pohdinnan jälkeen kirkastui ajatus ranskalaishenkisestä café bistrosta, jonka ruokalistan rungon muodostaisivat maukkaat quichet, etanat ja salaatit. 

Niinpä Kalevankadun valoisaan kulmaan syntyi Apéro Bar Cafe. Nimi Apéro juontaa Karoliinan mukaan ranskan puhekielestä. “Kun ranskalaiset menevät “aperolle”, se tarkoittaa, että nautitaan ennen päivällistä jotain pientä. Apéro sopii hyvin myös suomalaiseen suuhun”.

Aukioloajat
Ma-To 12:00-23:00
Pe-La 12:00-02:00
Su Suljettu
Osoite
Kalevankatu 46, 00180 Helsinki

Chef

Karoliina Hälvä

Karoliina Hälvä ei ole ammattikokki, mutta hän rakastaa ruuanlaittoa. Karoliina tekee ruokaa suurella sydämellä ilman turhia kikkailuja. Apéron keittiöfilosofia onkin hyvin mutkaton.

“Apérossa voi nauttia pientä suolaista, makeaa, kahvia, teetä tai vaikka pastiksen. Valmistamme kaikki tarjottavat alusta lähtien itse korkealaatuisista ja tuoreista raaka-aineista - voita ja kermaa säästämättä. Tärkeintähän on hyvä maku!”

Tuoksu valloittaa

Karoliinalle on tärkeää luoda Apéroon kodikas tunnelma. Aina on aikaa vaihtaa kuulumiset tuttujen asiakkaiden kanssa. Apéron tunnelma syntyy myös piirakoiden ja muiden tarjottavien valloittavasta tuoksusta, josta Apéro onkin tunnettu.

Juomavalikoima on monipuolinen ja kohtuuhintainen, oli sitten kyse ranskalaisista limonadeista, italialaisesta kahvista tai laatuviinistä.  Apérossa on panostettu erityisesti ranskalaisiin juomiin, kuten Pastikseen ja muihin periranskalaisiin aperitiiveihin. 

Mitkä kaksi raaka-ainetta keittiömestarinne ottaisi mukaan autiolle saarelle ja miksi? 

Sitruunan ja suolaa, sillä sitruunan avulla voi kypsyttää kalaa ja suolalla saa sopivasti makua.  Karoliina salakuljettaisi saarelle myös Pastis-pullon, sillä pitäähän autiolla saarella olla mukana myös hitunen Ranska-twistiä.  

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta ja miksi?

Quiche Lorraine: rehevän juustoinen piirakka, jota raikastaa vihreä salaatti Apéron omalla vinagraitella.


"Apéroa remontoitaessa seinästä paljastui vuosikymmenten kerrostumien alta ihastuttava pala tiiliseinää, joka sopi kuin nenä päähän tulevan ravintolan tunnelmaan ja tyyliin. Tiiliseinä ei ollut mukana alkuperäisissä suunnitelmissa, mutta nyt se on tärkeä tunnelmanluoja".

"Apérossa kävi parin viikon ajan Suomessa työmatkalla ollut havaijilainen nuorimies nimeltä John. Hieman myöhemmin ravintolaan tuli onnellinen nuori nainen, joka halusi tulla varta vasten kertomaan, että hän oli tavannut Johnin Apérossa ja he olivat nyt menossa naimisiin". 

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite
Kalevankatu 46, 00180 Helsinki