Äärellä Kuppi+Kattila

Seinäjoki

/

Everybody dining

/

Maailman makuja

Äärellä omistajat haluavat tarjota seinäjokelaisille ravintolan, joka huokuu eurooppalaisten kaupunkien sykettä ja jossa on tarjolla maailman makuja, erinomainen olutvalikoima ja upeat viinit.

Maailman makuja sesongin raaka-aineista upeassa ympäristössä

Äärellä perustettiin 2017, kun seinäjokelaisen Juurella-ravintolan omistajat Jani Unkeri ja Miia Keski-Nikkola tahtoivat tarjota kaupunkilaisille ravintolan, joka huokuu eurooppalaisten kaupunkien sykettä ja jossa on tarjolla maailman makuja, erinomainen olutvalikoima ja upeat viinit.

Äärellä Kuppi+Kattila sijaitsee Aallon arkkitehtuurin hellässä huomassa Seinäjoen ytimessä. Pirskahtelevan ja urbaanin ravintolan ikkunoista näkyvät Alvar Aallon eri aikakaudet. Tämän innoittamana arkkitehti Teemu Hirvilammi suunnitteli ravintolan sisustuksesta kauniin ympäristöönsä kuuluvan kokonaisuuden. Äärellä kalusteet ovat paikallisen suunnittelija-duon, KOHO Industrial Designin käsialaa. Äärellä myös äänimaisema on osa kokonaisuutta. Sen on maalannut muusikko Sami Silen.

Äärellä ruokailu on rento ja mutkaton kokemus. Astu sisään, tee tilaus tiskiltä ja istu pöytään odottamaan. Kokin hihkaistessa nimesi on annoksesi valmis tiskiltä noudettavaksi. Äärellä-listalta löydät sesongin antimista valmistetut liha-, kala-, ja kasvisvaihtoehdot. Viikoittaiset ruokalistat vaihtuvat keskiviikkoisin, joten saman viikon aikana ehdit nauttia Äärellä- makumaailmasta useammankin kerran.

Oma suosituksemme ruokalistalta on smörret. Äärellä smörret tarjotaan paahdetulla leivällä ja päällisinä on kauden herkkuja maailman mausteilla. Aina jotain yllättävää ja aina varmasti herkullista. Smörrejä on tarjolla liha-, kala-, ja kasvisvaihtoehdot. Herkullisen oluen tai viinin äärellä smörrejä maistuu yksi taikka kolme, oman mielihalun mukaan.

Ma–to klo 11–21

Pe klo 11–22

La klo 12–22

Sunnuntaisin suljettu

Kauppakatu 19, 60100 Seinäjoki

Chef

Jyrki Linna-Hynnilä

"Uskalla kokeilla"

Keittiömestarimme Jyrki on rautainen ammattilainen, laajasti arvostettu ja kaiken kokenut konkari. Jyrkille on tärkeää tyytyväinen asiakas. Lautaselle pyritään rakentamaan kokonaisuus, joka saa aikaan mahdollisimman suuren makuelämyksen. - Inspiraatio löytyy pitämällä silmät ja korvat auki ja olemalla avarakatseinen. On uskallettava yhdistää vanhaa ja uutta, kotimaista ja globaalia. Ei ole olemassa montaakaan makuyhdistelmää, joita ei saisi toimimaan yhdessä. Ei ole sellaista mitä ei voi kokeilla. Uudet raaka-aineet ja niihin tarttuminen hetken mielijohteesta. Reseptitkin ovat yleensä vain lupa muuttaa asioita, ja niissä voi kääntää aivan päälaelleenkin juttuja.

- Keittiöni on täynnä värejä ja tuoksuja. Olemme globaali keittiö. Perusteet ovat kotimaisuudessa ja skandinaavisuudessa, mutta ruokaan tulee vivahteita maailman ympäri. Uskallamme kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä ja viedä perinteistä keittiötä uuteen suuntaan. 

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Kauppakatu 19, 60100 Seinäjoki