d-md-none
Siirry pääsisältöön

Zum on rento ravintola Porvoon vanhassa kaupungissa. Se on syntynyt keittiömestarimme Georgin rakkaudesta ruokaan ja halusta jakaa innostustaan muille. Zum on konstailematon kulinaristien olohuone.

Nimi Zum Beispiel viittaa valinnanvapauteen ja luovuuteen, emmekä halua lokeroida ruokaamme tarkasti. Zumin ruoka kertoo tarinoita esimerkiksi pyörämatkoista Meksikossa ja itäisessä Euroopassa ja tuo terveisiä Välimereltä ja Alpeilta. Keittiön kulmakivinä ovat tuoreet raaka-aineet, kasvikset ja puhtaat maut. Tarjoamme etenkin luomua ja lähiruokaa.

Leivästä olemme innostuneita aina. Saksalaisena Georg on sitä mieltä, että leivän täytyy olla tuoretta ja kuoren rapea. Zumin keittiössä paistetaan joka aamu valikoima hapanjuureen leivottuja luomuleipiä. Toinen kestosuosikkimme on pasta. Teemme alusta asti itse erilaisia pastoja luomujauhoista.

Syysmenussa maistuvat erityisesti mausteiset kala- ja äyriäispastat. Jälkiruoista nostaisin esiin omatekoisen pistaasijäätelön, jonka valmistamme ilman valmista massaa maidosta. Asiakkaiden kestosuosikiksi nousseen jäätelön pistaasit ovat peräisin Sisiliasta Etna-tulivuoren juurelta, jossa maaperä antaa niihin erityisen voimakkaan maun.

Aukioloajat

Ma–ti 10–18

Ke–to 10–20

Pe–la 10–22.30

Su 11–18

 

Osoite

Rihkamakatu 2, 06100 Porvoo

Zum Beispiel

Rihkamakatu 2, 06100 Porvoo, Finland

Lue myös