Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola on?

Zen Sushi – Sushi & Sake on avattu 2004 edellisen omistajan aikana. Omistajavaihto tapahtui vuonna 2018. Vanha työntekijä Yumi Sugano on pyörittänyt siitä lähtien ravintolaa tarjoamalla perinteistä Zen sushin herkkuja samalla reseptillä ja lisäämällä uusia elementtejä.

– Olemme tarjonneet autenttisia japanilaisia makuja, mutta nyt tarjoamme sen lisäksi mm. laadukasta sakea (riisistä tehty perinteinen japanilainen alkoholijuoma), käsintehtyjä japanilaisia makeisia, sushikursseja ja saken maistiaisia. Meidän ravintolan tunnelma ja koko muistuttaa paljon kiotolaista baarikulttuuria, pienellä (asiakaspaikkoja 8) ja kotoisalla miljööllä!

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Meidän suosituksemme ovat a la carte listan lajitelmat (maksimissaan 12 kpl ja 14 kpl sushia), vaihteleva kuukauden tarjous ja kasvislajitelmat. A la carte listan lajitelmat ovat kalan täyteisiä ja tasapainoisia maultaan. Vaihteleva kuukauden tarjoukseen tulee usein erikoinen autenttinen annos, jota ei takuulla muualla Suomessa ole tarjoilla. Meidän kasvislajitelmissa on paljon japanilaisesta arkiruoasta kehitettyä sushia ja jotka maistuvat jopa paremmalta ilman kalaa!

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?

Yumi Sugano on ravintoloitsija, omistaja, yrittäjä ja vastuussa keittiöstä. Hänellä on pitkä kokemus ravintola-alalla jo Japanista asti sekä baareissa, kahviloissa ja ravintoloissa Kiotossa. Hän on kotoisin Länsi-Japanista, joten hänen makumaailmansa perustuu länsi-japanilaisuuteen (vaalea soijakastikeliemi) ja sushin tyyli on myös länsi-japanilainen (yksinkertaisempi). Käytämme mahdollisimman laadukkaita ja eettisia raaka-aineita.

Yumilla on pätevyys japanilaisen teen ohjaajaksi (Japanese tea advisor) ja japanilaisen saken sommelieriksi (Kikizakeshi). Tarjoamme omalla reseptillä valmistettu ”sushi-teetä” ruoan kanssa. Meidän juomalistalla ei ole viinejä, mutta löytyy laajasti japanilaisia juomia – oluet, umeshut, yuzushu ja japanilaiset erikoisteet. Yumi on valinnut näitä juomia sen perusteella, että ne sopivat sushimme kanssa ja maistuu mahdollisimman samalta kuin Japanissa.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Ichigo Ichie – tämä on japanilainen Chadon (teetaide) sanonta, joka tarkoittaa englanniksi: Treasure every encounter, for it will never recur. Yumi opiskelee Chadota (teetaide) ja siellä käytetään paljon Zen budhalaisuuden sanontaa, jossa voi olla yhteyksiä arkielämään ja ravintoloitsijan työhön.

Aukioloajat

Ma klo 11 – 15

Ti – to klo 11 – 19

Pe klo 11 – 20

Keittiö menee kiinni puoli tuntia ennen sulkemisaikaa.

La & su suljettu

Osoite

Snellmaninkatu 16, 00170 Helsinki

Sähköposti

Puhelinnumero

09671336

Zen Sushi – Sushi & Sake

Snellmaninkatu 16, 00170 Helsinki, Suomi

Lue myös