d-md-none
Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola on?

YLP! Your Local Pizza. Ravintola tarjoilee puu-uunissa paistettua kotimaista pizzaa Tammisaaressa. Ravintoloitsijat halusivat perustaa mahdollisimman kestävän, äärimmäisen vihreällä filosofialla toimivan ravintolan. YLP!:in pizzat ovat koko kansan tuote ja ravintolaan voi tulla matalalla kynnyksellä. Ravintolaa luodessa haluttiin tehdä jotain ainutlaatuista, mikä vie suomalaista gastronomiaa eteenpäin. YLP! käyttää puhtaita, tuoreita raaka-aineita läheltä, valmistaen siitä ravitsevaa ja rehellistä ruokaa!

Pizzoissa käytetyistä raaka-aineista 98,7% on paikallisia. YLP! on myös poliittinen kannanotto, sillä se perustuu täysin kotimaisiin tuotteisiin ja nostaa pientuottajat sekä maanviljelijät esille. ”Käyttämällä ja kunnioittamalla paikallisia raaka-aineita ja niiden tuottajia, Suomi voisi olla hyvinkin omavarainen ja sitä me haluamme edistää.”

Ravintola on hyvin suosittu kesällä, mutta ravintoloitsijat suosittelevat YLP!:iä myös kesän ulkopuolella, jolloin tunnelma on rauhallisempi sekä menu on sesongin mukainen. Ravintola ei ota pöytävarauksia, mutta pöydän saaminen onnistuu aina!

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Ruokalista elää jatkuvasti sesonkien mukaan, joten yhtä suositusta on vaikea antaa. Pizzan päälle tulee sitä mitä pientuottajilla ja Suomen luonnolla on milloinkin tarjota. Kesällä pizzojemme päältä löytyy paljon vihreää ja esimerkiksi kukkia, syksyllä taas metsäsieniä, maissia ja silakkaa, talvella juureksia ja riistaa sekä keväällä hapankaalia ja parsaa. Näin oma suositus vaihtelee jatkuvasti.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?

Omistaja ja keittiömestari Nikc Victorzon on käynyt Perho -ravintolakoulun ja sen jälkeen työskennellyt useammassa Michelin-ravintolassa Helsingissä ja muualla Euroopassa.

YLP! toimii kuin Michelin-ravintola eli jokaiseen yksityiskohtaan kiinnitetään huomiota, että ravintola olisi mahdollisimman laadukas. Herkullinen ruoka perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin ja meiltä löytyy parhaat mahdolliset, mitä Suomesta saa. Ruoka vain on eri muodossa kuin fine-dining ravintolassa.

Kaikki juotavat kuten oluet, limut ja viini tulevat myös pientuottajilta. Kauempaa tuodut raaka-aineet ovat ainoastaan viini, kahvi, oliiviöljy ja suola.

Puutarhurimme Mats Nyman kerää kaikki ravintolan bio-jätteet ja tekee kompostia, missä viljelee jälleen uusia raaka-aineita. Hävikki on nolla. Pakkausmateriaalia ei myöskään synny kun kaikki tuodaan kartongissa läheltä. YLP!:llä on myös 60 aurinkopaneelia, jotka kattavat koko sähkötarpeen.

Katso kaikki tuottajat: www.ylp.fi/story

Mikä on keittiömestarinne motto?

YLP! on oman matkansa arvoinen ravintola, eli sopivan päiväretken etäisyydellä vaikka Helsingistä!”

Aukioloajat

Tiistai – lauantai 16-21/22

Osoite

Iso Kirkkokatu 23, Tammisaari

Sähköposti

YLP!

Iso Kirkkokatu 23, Tammisaari, Suomi

Lue myös