Siirry pääsisältöön

Sydän Italiassa, koti Helsingissä

Vaelsan keittiö yhdistää kansainvälisiä teemoja, lähiruokaa ja klassisia italialaisia herkkuja modernilla otteella. Mangia bene, vivi meglio! Syö hyvin, niin voit paremmin, on ravintoloitsija Paola Chiodon motto.

Paola syntyi Roomassa, kasvoi Milanossa ja opiskeli äitinsä suvun ympäröimänä Helsingissä. Kahden kulttuurin tytöllä oli mahdollisuus poimia molemmista maista parhaat palat. Suomalaisen kotinsa ruokapöydän ympärille Paola halusi kerätä perheen ja ystävät nauttimaan perinteisiä italialaisia herkkuja ja täydellisiä ateriakokonaisuuksia – Antipasti, Pasta, Secondi Piatti, Dolci & Caffè.

Vaelsa sai nimensä Paolan tyttärien, Valentinan, Elisan ja Sandran mukaan.

Sisulla ja intohimolla syntyi idea tunnelmallisesta ravintolasta, joka tarjoaa aitoa, käsintehtyä tuorepastaa ja muita italialaisia makunystyröiden hurmaajia. Vuonna 2009 Paola avasi Annankadulle Ristorante Vaelsan. Nimi Vaelsa kuulostaa italialta ja sitä se tavallaan onkin, mutta todellisuudessa ravintola sai nimen Paolan tyttärien Valentinan, Elisan ja Sandran mukaan.

Keväällä 2015 Vaelsa muutti uusiin tiloihin osoitteeseen Pohjoisesplanadi 9. Historiallisen Goviniuksen talon yläkerran Ristoranten ruokalistalla pysyvät Vaelsan suussa sulavat klassikot seuranaan sesongin suosikit. 

Alakerran Taverna Vaelsassa ruoka on taatusti herkullista, mutta miljöö yläkerran ravintolaa astetta rennompi, kuten kunnon tavernassa kuuluukin. Tavernan terassilla on mukava piipahtaa lasillisella ja lepuuttaa jalkojaan ostosten lomassa. Vaelsan tuorepastoja myydään myös Tavernan yhteydessä olevassa Vaelsan omassa puodissa, sekä monissa laatuun panostavissa ruokakaupoissa.

Talon erikoisuus

Sommelier Antonio Belfiore on suorittanut Sommelier-tutkinnon Italiassa. Hänen laatimansa viinilista on matka läpi Italian. Viinivalikoimamme esittelee Italian alueita ja viinejä, jotka eivät välttämättä ole monelle tuttuja..

Aukioloajat

Ma–pe 11–22

Pe 11–24 

La 14–24

Su 14–20

(Keittiö sulkeutuu aina tuntia ennen sulkemisaikaa)

 

Osoite

Pohjoisesplanadi 9, 00170 Helsinki

Vaelsa

Pohjoisesplanadi 9, 00101 Helsinki, Finland

Lue myös