d-md-none
Siirry pääsisältöön

Varaa pöytä

Millainen ravintola on?

Skiffer -ravintoloiden tarina alkoi vuonna 2009 Oskari Juva osti kaivopuiston edustalta Liuskaluodon merihuoltoaseman, jossa oli terassi mutta ei keittiötä. Tarkoituksena oli tarjota nälkäisille merenkävijöille hyvää ja yksinkertaista ruokaa. ”Okka” ylipuhui haastavaan saariprojektiin ystävät Pyry Koskimon ja Tuomo Suorannan. He päättivät tarjoilla Liuskaluodolla pizzaa, ja näin talvella jäiden tultua 1000 kiloa painava uuni työnnettiin saarelle laskettelusuksien päällä. Kukaan heistä ei ollut aikaisemmin tehnyt pizzaa ja suurimmaksi ongelmaksi muodostui pohjan saaminen pyöreäksi. Testiversiot olivat soikean epämuodostuneita, mutta Tuomon suunnittelemat poikkeukselliset makuyhdistelmät tekivät niistä herkullisia! Kesä 2010 painoi päälle, eikä pohjasta ikinä tullut pyöreä. Aito pizza oli aika kaukana tästä luomuksesta, ja sattumalta ilmakuvia katsellessa huomasi selkeästi että nämä olivat Liuskaluodon mallisia, joten ne nimettiin ”Liuskaksi” – pizzan serkku, mutta parempi! 

Liuskaluoto on ruotsiksi Skifferholmen, siitä syntyi ravintolan nimi Skiffer, ja pian katse suunnattiin mereltä mantereelle! Tänä päivänä Skiffer-ravintolat sijaitsevat Helsingissä Viiskulmassa, Kalliossa, Töölössä sekä Liuskaluodolla Kaivopuiston edustalla. Lisäksi Hanko on saanut oman Skifferinsä Satamakadulle kesällä 2017 ja Turun Skiffer päästiin avaamaan huhtikuussa 2023. Liuskaluodon ja Hangon Skifferit ovat avoinna purjehduskauden. Muut ympärivuotisesti. Skifferistä saa Liuskoja ja runsaan herkullisia salaatteja. 

Liuskan italialaisia serkkuja pizzoja tehdään moneen makuun. Liuskat ovat erilaisia, monen – ja meidän – mielestä parempia. Ken raaka-aineissa säästää, hän makuja pelkää – me emme. Käytämme Liuskoissa tuoreita raaka-aineita ja monet käyttämistämme aineksista valmistamme itse. Liuskojen pohjat ovat tarkoituksellisen ohuita. Liki 400 asteisessa kiviarinauunissa liuska viivähtää vain hetken. Lyhyt paistoaika saa ohuet reunat rapeutumaan ja samalla pystymme takaamaan täytteiden säilymisen mehukkaina. Liuskat viimeistellään tuorein yrtein uunista tultuaan.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi?

Kautta aikain suosituimmat Liuskamme ovat olleet Surf & Turf ja Soignon. Surf & Turf on klassinen yhdistelmä lihaa ja äyriäisiä: mausteista chorizoa, jokirapuja, tuoretta chiliä sekä tuoretta korianteria. Toinen ikisuosikkimme Soignon on kesäisen raikas yhdistelmä, vuohenjuustoa, mansikoita, pinjansiemeniä sekä tuoretta rucolaa. 

Turun ravintolamme erikoisuus on JokiRantanen -liuska mikä on tehty yhteistyössä turkulaisen huippukokin Serko Rantasen kanssa ja sen myynnillä tuemme TPS juniorijääkiekkojoukkueen toimintaa lahjoittamalla heille 1€/myyty JokiRantanen. JokiRantanen pitää sisällään tryffelisalamia, paahdettua paprikaa, Auran sinappi-tryffelivinegrettiä, paahdettua chiliä ja tuoretta rucolaa.

Keittiömestarin nimi? Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? 

Ruokatuotteemme kehittäjä ja keittiöpäällikkömme Tuomo Suoranta vastaa herkullisista tuotteistamme yhdessä keittiötiiminsä kanssa. Olemme aina tehneet asiat omalla tavallamme laadukkaista raaka-aineista ja omaleimaisin makuyhdistelmin. 14 vuotta sitten pizza mansikoilla oli hyvin erikoista ja ehkä siksi Soignon liuskamme onkin saavuttanut klassikkomaineen. Juomavalikoimamme on niin ikään hyvin laadukas ja suunniteltu tuotteidemme makupareiksi.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Trendeistä emme ole piitanneet ja sillä tiellä pysymme – teemme omaa juttuamme.

Varaa pöytä

Aukioloajat

Ma-To: 11-21

Pe: 11-23

La: 12-23

Su: 12-20

Osoite

Aurakatu 1, 20100 Turku

Turun lisäksi Skiffer-ravintoloita löytyy myös 3 kappaletta Helsingistä sekä Skiffer-kesäravintoloita on Helsingissä ja Hangossa.

Sähköposti

Puhelinnumero

0505437564

Skiffer Turku

Aurakatu 1, 20100 Turku, Suomi

Lue myös