Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola Ristorante Fiasco? on?

Ristorante Fiasco? on hatunnosto sitkeälle kansalle ja sen keittiölle. Kesällä 2020 jäivät Italian matkat väliin, joten päätimme tuoda kauhallisen italialaisuutta makujen muodossa. Etelärannassa yhdistyvät upeat kotimaiset raaka-aineet ja autenttiset italialaiset maut. Tuoreet yrtit, ripaus hulluutta ja paljon sydäntä. Täydellinen suunnanmuutos, täydellinen Fiasco? Siitä se nimi sitten syntyi: lähdettiin rohkeasti intohimolla tekemään keskellä vaikeita aikoja. Onneksi lopputulos oli kaikkea muuta kuin fiasco.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

”Carni cruda Bovikin kyytöstä, parmesaania ja ligurialaista oliiviöljyä” on oivallinen esimerkki Fiasco?n listalta, ja yksi keittiön lempiannoksista. Siinä yhdistyvät puhtaat kotimaiset raaka-aineet klassisiin italialaisiin raaka-aineisiin ja reseptiikkaan. Klassikkoruokalaji ei anna penniäkään armoa: ilman todella laadukasta lihaa sitä ei kannata edes valmistaa. Siksi käytämmekin kyyttöä Bovikin luomutilalta Tammisaaresta.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia

Keittiön filosofia on pitää kiinni korkeasta laadusta ja lähiruoan periaatteista, mutta pyrkiä tekemään mahdollisimman autenttisia italialaisia annoksia. Henri Alén, yksi omistajista ja keittiön sydän, tunnustautuu todelliseksi Italia-faniksi. Siitä koko ajatus lähtikin: tarpeesta kokata jotain tuttua ja lohtua tuovaa. Tuoda italialainen yhdessä syömisen riemu ja pyhyys Suomeen.

Italia on yksi vanhoista perinteisistä viinimaista, ja se tuottaa upean kirjon erilaisia viinejä. Ultiman sommelier onkin koonnut viinilistalle kiehtovan valikoiman italialaisia viinejä.

Mikä on keittiömestarinne motto?

”Pöydän äärellä tapahtuu kaikki, mikä elämässä on arvokasta.”

Aukioloajat

Ti-la klo 17.00 – 23.30

Osoite

Eteläranta 16, 001300 Helsinki

Sähköposti

Puhelinnumero

0300 472 341

Ristorante Fiasco?

Eteläranta 16, 00130 Helsinki, Suomi

Lue myös