d-md-none
Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola on?

Tarjoamme vieraillemme illalliselämyksiä keskellä Saimaan lumoavaa luontoa, eristyksissä muun maailman kiireestä ja vilskeestä. Tekemistämme ohjaa intohimo hyvää ruokaa ja käsityötä kohtaan. Haluamme tarjota vain parasta ja siksi jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan. Meille sana ’solitary’ kuvastaa ravintolan eristäytyneisyyden lisäksi oman tien kulkemista ja omaan tyyliin ja tekemiseen luottamista. Määrän sijaan keskitymme laatuun ja siksi tarjolla on ainoastaan sesongin mukaan vaihtuva Chef’s Menu. Ravintolamme sijaitsee Kuru Resortin alueella, Nature Hotel & Spa Resort Järvisydämen välittömässä läheisyydessä. Palvelemme kuitenkin myös resorttien ulkopuolisia asiakkaita, olet siis lämpimästi tervetullut meille sekä läheltä, että kaukaa.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi?

Sesongin mukaan vaihtuva Chef’s menu pohjautuu ravintolaa ympäröivän luonnon antimiin; Saimaan kalaa ja riistaa sekä marjoja, sieniä ja villiyrttejä lähimetsistä. Menu sisältää vähintään 6 ruokalajia ja elää täysin sen mukaan, mitä raaka-aineita lähituottajaverkostomme milloinkin keittiöömme toimittaa. Käsityö ja kunnioitus raaka-aineita kohtaan on tekemisemme ytimessä.

Keittiömestarin nimi? Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia

Ravintolan omistaja ja keittiömestari Remi Trémouille on Suomen ja maailman huippuravintoloita pitkään kiertänyt ammattilainen. Remille ruoka ja elämysten tuottaminen vieraille on intohimo, ja oma ravintola unelmien täyttymys, jonka eteen hän on tehnyt vuosia kovasti töitä. Remi on syntynyt Ranskassa, mutta viettänyt lapsuutensa Rantasalmella ja onkin nyt palannut takaisin kotimaisemiinsa vietettyään vuosia välissä maailmalla: ”Olen viettänyt lapsuuteni kalastaen ja liikkuen Rantasalmen ja Saimaan luonnossa, mistä juontuu arvostus alueen raaka-aineita kohtaan. Rakkaus voita kohtaan tulee sen sijaan ranskalaisista juuristani. Vaikka annostemme pääraaka-aineet tulevat läheltä, emme halua silti lokeroitua täysin pohjoismaiseksi ravintolaksi. Ruoassamme maistuu rakkaus matkailua kohtaan, sekä maailmalta kerätty oppi. Olen työskennellyt Suomen huippuravintoloiden lisäksi esimerkiksi Australian arvostetuimmissa ravintoloissa, sekä asunut Balilla. Toivon tämän näkyvän ja maistuvan ruoassani.”

”Ruoassamme maistuu rakkaus matkailua kohtaan, sekä maailmalta kerätty oppi.”

Remille on tärkeää, että vaikka töitä tehdään kovalla sykkeellä ja intensiteetillä, tulee työnteon olla myös hauskaa. Hänelle on tärkeää, että sekä asiakkaat, että henkilökunta viihtyvät. Remi rakastaa viettää aikaa asiakkaiden parissa ravintolasalissa jutustellen ja tarinoiden.

Keittiömestari Remi Trémouille.

Aukioloajat

Illallista tiistaista lauantaihin klo 18-00

Osoite

Kuruntie 22, 58900 Rantasalmi

Sähköposti

Puhelinnumero

+358 29 0024400

Restaurant Solitary

Kuruntie 22, 58900 Rantasalmi, Suomi

Lue myös