d-md-none
Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola Aurora Holidays on?

Restaurant Aurora Holidays sijaitsee upealla paikalla päälaen Lapin erämaiden keskellä Tenojoen törmällä 8km Utsjoelta itään. Ruokasalin suurista ikkunoista ja terassilta avautuu upeat näkymät Tenojoelle ja Pohjois-Norjaan. Pieni 2019 valmistunut ravintola on sisustettu raikkaaseen skandinaaviseen tyyliin, omistajaperheen saamelaistaustaa ja alueen arktista luontoa kunnioittaen sekä yhdenvertaisuutta edistäen. Ravintolastamme sisustuksesta löydät monia mm. sateenkaariystävällisiä elementtejä.

Perheyritys Aurora Holidays tarjoaa alueelle autenttisia ja vastuullisia elämyksiä, lomia ja majoitusta. Ravintola Aurora Holidays rakennettiin halusta tarjota vieraille huoletonta ja maukasta lomailua. Ravintolan ja lomakylän sijainti valosaasteen ulottumattomissa, pohjoisimmassa pohjoisessa, tekee kohteesta jopa tilastollisesti yhden parhaista paikoista maailmassa kokea revontulet. Luonnollisesti ravintola onkin saanut nimensä upean luonnonilmiön mukaan.

Alusta alkaen meille on ollut tärkeää tarjota huoleton, herkullinen, vastuullinen ja sydämellinen kokemus vieraillemme. Ravintolassa voit nauttia ateriastasi arktista maisemaa ja revontulia ihaillen ruokavaliosi mukaisesti. Valmistamme puhtaista ja paikallisista raaka-aineista tehtyä herkullista ruokaa kaikille. Listaltamme löydät myös gluteenittomat, vegaaniset ja kasvisvaihtoehdot. Otamme ammattitaidolla huomioon myös allergiat.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Poronhoitoa harjoittavana perheyrityksenä käyttämämme omien porojen liha on todellista lähiruokaa Utsjoen tuntureilta. Lapin matkaajalle suosittelemme perinteistä poronkäristystä, joka tarjoillaan itsetehdyn perunamuusin ja tunturista poimittujen puolukoiden kera.

Ravintolamme erikoisuus ja paikallisten ehdoton suosikki on Porokebab, joka tarjoillaan rapeaksi paistettujen ranskalaisten tai riisin, sekä itse valmistettujen kastikkeiden ja majoneesien kera. Kasvisruokavaliota noudattavien suosikiksi on noussut Seitan Vebab.

Maininnan arvoista on myös paikallinen Vetsijärven siika, joka tarjoillaan paistettuna sesongin kasvisten kera sekä jäämerestä pyydetty turska, josta teemme mm. alueen herkullisinta kalakeittoa.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?

Ravintolamme ja keittiömme sydän on yrittäjämme Tiina Salonen. Tiinan keittiö ja lomakylä on ennen kaikkea lämmin, elämänmyönteinen, iloinen ja inhimillinen. Tiina haluaa tuottaa jokaiselle asiakkaalle huolehditun olon ja henkilökohtaisen palvelukokemuksen, joka ruokkii niin ruumista kuin sieluakin.

Ravintolan keittiö- ja juomafilosofia pyörii puhtaiden lähellä tuotettujen laadukkaiden raaka-aineiden ja hävikin minimoimisen ympärillä. Ruoka on saamelaista / suomalaista / skandinaavista, pääpaino on lähellä ja Suomessa tuotetuissa raaka-aineissa. Paikallinen itse kasvatettu vapaana laiduntanut poro ja kala, tuoreet raaka-aineet sekä halu valmistaa hyvää ja turvallista ruokaa ovat työtämme ohjaavia tekijöitä.

Henkilökohtaisista kokemuksista kumpuaa se että meille tärkeää ja toimintaa ohjaavaa on ajatus siitä että kaikki ansaitsevat nauttia hyvästä ruuasta ja miellyttävästä ravintolakokemuksesta ilman turhaa huolta – oli sitten sekaani, vegaani tai allerginen jollekin ruoka-aineelle. Lähes koko ruokalistamme on saatavana gluteenittomana – meillä on myös Keliakialiiton myöntämä Gluteenittoman palvelun merkki. Lisäksi useat annokset on saatavana maidottomana tai muuten sopivaksi muokattuna. Meillä on myös useita vegaanisia vaihtoehtoja. Pyrimme siihen että, gluteeniton tai muuten erityishuomiota vaativa annos on meillä vähintään yhtä hyvä, ellei jopa parempi kuin tavanomainen.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Herkullinen, turvallinen ja elämyksellinen ruokailukokemus kaikille ilman turhaa hävikkiä.

Aukioloajat

Tarkista aukioloajat aina kotisivuiltamme tai soittamalla +358 40 7625 005. Olemme avoinna myös tilauksesta ja tarjoamme puitteet ja tarjoilut myös yksityistilaisuuksiin.

Tyypillisesti tarjoamme: Talvikaudella illallista ja keväästä syksyyn lounasta ja illallista.

Osoite

Nuorgamintie 815, 99980 Utsjoki, Suomi

Sähköposti

Puhelinnumero

+358407625005

Restaurant Aurora Holidays

Nuorgamintie 815, 99980 Utsjoki, Suomi

Lue myös