d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kuvaile ravintolaanne:
Wellamo perustettiin Katajanokalle, Vyökadun kulmaan jo vuonna 1975. Heta Brotherus tykästyi pieneen, mutta viihtyisään tilaan ja terassiin, josta aukeaa komea kaupunkimainen merimaisema. Hetan keittotaidot rajoittui kotikeittiöön, mutta hänen ruokaansa rakastettiin myös uudessa ravintolassa, jossa nautittiin lisäksi taiteesta ja erilaisista tapahtumista. Wellamon vuosiin on mahtunut käänteitä ja kunnioitettuja keittiömestareita, ja vuosikymmenten aikana se on kerännyt kiitosta tunnelmallisena kohtaamispaikkana. Palkittua cocktail- ja baariosaamista Wellamon omistajakaartista löytyy, joten on päivänselvää, että tietyt cocktailit löytävät tiensä myös uudistettuun ravintolaan.

Wellamon viinilista tulee rakentumaan huolella valkoiduista alkuviineistä, sekä laajasta kattauksesta klassisempia viinejä.

”Olemme pitkään etsineet ravintolatilaa, johon pääsisimme rakentamaan meidän näköistä ravintolaa ja sellaista johon itse haluaisimme mennä päivästä toiseen. Konstailematon bistro, josta löytyy niin herkulliset cocktailit ja viinit sekä ajatuksella tehtyä ruokaa rennolla otteella.” “Alkuvuodesta tuli käytyä useissa ravintoloissa katsomassa, löytyisikö se meidän tuleva ravintola jostain. Wellamon kohdalla kävi niin, että kun päästiin tilaan alkukeväästä, se kolahti aika lailla heti. Ravintolan historia, tarina sekä upea lokaatio saivat meidät tarttumaan Wellamoon”, Dani Hänninen kertoo ensimmäisestä omasta ravintolastaan.

Syksyllä 2021 Wellamo siirtyi uusiin käsiin. Meillä on ilo ja kunnia jatkaa Wellamon tarinaa yhdessä läheltä ja kauempaa saapuvien vieraiden kanssa. Haluamme kunnioittaa ikonisen ravintolan henkeä ja sen arvokasta tunnelmaa. Keskitymme uudessa Wellamossa siihen, minkä osaamme parhaiten: suuriin makuihin, herkullisiin viineihin ja cocktaileihin sekä kodikkaan rentoon tunnelmaan.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi
Ravintolassa tullaan tarjoilemaan 4 ruolajin Wellamo -menua (49,- /henkilö), mutta kokonaisuudessaan Wellamon lista sisältää 12 annosta, joten mahdollisuus valintoihin säilyy. Kausittain vaihtuva menu rakentuu hyvin pitkälti sesonkien mukaan, pohjoismaisista raaka-aineista, mutta ei ole sidottuna sen suuremmin tarkkoihin raameihin, joten yllätyksiä on varmasti myös luvassa. Wellamon keittiön historia on perinteikästä, joten sieltä ammennetaan myös paljon tuleville listoille ruokalajeja. Esimerkiksi Wellamon pelmenit tulee löytymään heti avauksesta alkaen. Suuret maut ja tarkkaan harkitut makuyhdistelmät tulevat olemaan Wellamon keittiön keskiössä. Suosittelemme nauttimaan Wellamo-menun, jolla pääset makumatkalle Wellamon tarinaan.

Keittiömestarin nimi? Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia
Useissa huippuravintoloissa sekä MasterChef 2020 -ohjelmastakin tuttu keittiömestari Dani Hännisen luotsaama keittiö tuo pöytään unohtumattomia makuja kauden sesonkeja kunnioittaen. Keittiössä tullaan keskittymään pohjoismaalaiseen keittiöön sekä menetelmiin ja tärkeintä on aina maku. Wellamon tarinaa tullaan jatkamaan, mutta nykypäiväisellä keittämisellä sekin saadaan uudelle tasolle. Ravintolapäällikkö Minna Tuomela vastaa vieraiden viihtyvyydestä Wellamossa.

Aukioloajat

Tiistaista – Lauantaihin 17.00 – 23.00

Osoite

Laivastokatu 18, 00160 Helsinki

Sähköposti

Puhelinnumero

09-663 139

Ravintola Wellamo

Laivastokatu 18, 00160 Helsinki, Suomi

Lue myös