Siirry pääsisältöön

Varaa pöytä

Millainen ravintola Teini on?

Ravintolan juuret ulottuvat vuoteen 1924 jolloin kahvilaravintola Hansa avasi ovensa. Teiniksi ravintola ristittiin 1940-luvulla ja ovet pysyivät auki aina vuoteen 1963. 1990-luvulle asti Teinin tilat olivat poliisilaitoksen ja sosiaaliviraston käytössä. Ravintolatoiminta aloitettiin kuitenkin tiloissa uudelleen ja viimeisin lehti Teinin historiankirjoissa kääntyi, kun vuonna 2017 ravintoloitsijaperhe Ravantti lähti viemään Teiniä kohti uutta suuntaa. Tuoreella otteella, perinteille kumartaen. Toiminnan keskiöön nostettiin klassikkoannokset Teinin twistillä, sekä historiallisen miljöön tunnelma – periturkulaiseen tapaan, liikoja hössöttämättä. 

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Puuhiiligrillistä on tullut keittiön sydän ja ruokalistalla maistuu vahvasti myös Teinin Dry Aging -lihankypsytyskaapin sisältö. Suosittelemme testaamaan joko Dry-aged Entrecôtea, tai kausittain vaihtuvaa muuta raakakypsytettyä lihaa. 

Miksei myös aina tuoretta päivän kalaa! Alkuruuaksi esimerkiksi Teinin klassikoksi muodostunut annos, Friteeratut mummon kurkut smetanan ja hunajan kera, tai keittiömestarin suositus Raitajuuricarpaccio. Jälkiruuaksi suosittelemme ehdottomasti Crème brûléeta tai Teinin omenakakkua talon omalla vanilijajäätelöllä. Vaikeita valintoja!

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Teinin keittiötä johtaa kolmekymppinen työhönsä sitoutunut ja idearikas Senni. Senni inspiroituu kausiajattelusta sekä lähellä tuotetuista raaka-aineista, ruokalistan annokset rakentuvat tukemaan pääraaka-aineen makumaailmaa ja paremmuutta. Teinin ruokalista nojaa osin klassikoihin joita vaan ei enää vuosien jälkeen voi riisua listalta, ja näiden rinnalle tuodaankin viisi kertaa vuodessa aina jotain uutta. Sennin ehkä skandinaaviseksi luokiteltavissa olevassa keittiössä raikaa nauru, työtä tehdään tosissaan, muttei liian vakavasti. Virheitäkin sattuu mutta niistä opitaan. 

Juomatuote suunnitellaan tukemaan ruokatuotetta, pienellä twistillä sekin. Sennille on tärkeintä, että asiakas lähtee ravintolasta tyytyväisenä.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Syöminen on kivaa, kun ruoka on hyvää.

Varaa pöytä

Aukioloajat

Ti – To 11-22 (keittiö 21)

Pe 11-23 (keittiö 22)

La 12-23 (keittiö 22)

Osoite

Uudenmaankatu 1, 20500 Turku

Sähköposti

Puhelinnumero

022330203

Ravintola Teini

Uudenmaankatu 1, 20500 Turku, Suomi

Lue myös