d-md-none
Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola Sarmi on?

2021 elokuussa avasimme tässä samassa kiinteistössä , Kasarmikatu 21, lounasravintola Valopihan ja huomasimme pian, että asiakkaiden keskuudessa suosituimmat ruoat olivat välimerellisiä ruokalajeja. Kun idea Sarmista sai alkunsa, ravintolan ruokalista alkoi muotoutua juuri Välimeren keittiöiden ympärille. Mukana on vaikutteita myös Pohjois-Afrikan keittiöstä.

Meille on myös todella tärkeää, että ruokamme on terveellistä. Välimeren keittiö on mauiltaan yksi maailman monipuolisimmista ja tunnettu tuoreudestaan ja runsaasta mausteiden, yrttien ja värien käytöstä. Ruokalajeissamme on vaikutteita muun muassa Italiasta, Kreikasta, Turkista, Libyasta ja Marokosta, ja ne sisältävät perinteisiä ainesosia ja käsityötaitoa satojen vuosien ajalta.

Sarmissa kestävän kehityksen vaaliminen ei jää vain keittiöön. Ruuan lisäksi vastuullisuuteen panostetaan myös esimerkiksi ravintolan sisustuksessa ja astioissa. Suuri osa huonekaluistamme on kierrätettyjä: sohvat, pöydänjalat ja tuolit on hankittu käytettyinä, ja ne on korjattu ja uudelleen verhoiltu tilaan ja tyyliin sopiviksi. Myös kaikki käyttämämme astiat joitakin laseja lukuun ottamatta ovat kierrätettyjä, mukaan lukien lautaset ja aterimet.

Nimi Sarmi perustuu Kasarmintori tai Kasarmikatu nimien sisällä olevaan -sarmi- sanaan. Sarmi viittaa myös charmi, charmikas, charmantti eli omaa luontaista viehätysvoimaa.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi?

Ruokalista vaihtuu 8.11. ja uuden listan suositus on hitaasti pitkään kypsennettyä kananpoikaa, kuivattuja hedelmiä ja saframibulgur. Tässä annoksessa on välimern maku yhdellä lautasella.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?

Keittiömestari on Francois Bernier. Hän on tyypillinen hyvän huumorintajun omaava pikkutarkka ranskalainen kokki. Haluamme että Sarmi tulee tunnetuksi paikkana, joka tarjoaa elämyksiä laadukasta ruokaa ja rentoa palvelua arvostaville asiakkaille.

– Olemme lähiravintola, jonka ruokapöydässä asiakas pääsee matkustamaan kauas. Siksi suosittelen Sarmia kaikille ruokakulttuureista ja kulinaristisista elämyksistä kiinnostuneille. Olemme auki lounasajasta pitkälle iltaan, joten tänne on helppo tulla niin kesken työpäivän kuin vapaa-ajallakin. Meiltä on helppo varata myös tilaa yrityksen tapahtumia varten esimerkiksi pikkujoulujen tai wine & beer pairing -illanistujaisten muodossa.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Tee vähemmän mutta paremmin!

Aukioloajat

Ma: Suljettu

Ti-pe: 11.00–22.00

La: 16.00–22.00

Su: Suljettu

Osoite

Pohjoinen Makasiinikatu 9, 00130 Helsinki, Suomi

Sähköposti

Puhelinnumero

+358504397354

Ravintola Sarmi

Pohjoinen Makasiinikatu 9, 00130 Helsinki, Suomi

Lue myös