Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola on?

Tampereen tämän vuoden puhutuin ravintolatulokas hurmaa väreillään, tuoreella otteellaan sekä upeilla maisemillaan. Suomen Pankin taloksi kutsutussa rakennuksessa on ollut ravintolatoimintaa jo 78 vuotta.

Kaikki tamperelaiset muistavat ravintola Hämeensillan, vaikka eivät olisi siellä koskaan käyneetkään. Perinteinen yökerho toimi talon ylimmässä kerroksessa peräti 67 vuotta aina vuoteen 2011 asti. Hämeensilta oli Alkon perustama välirauhan aikana 1944. Panoraamaikkunoiden sisälle haluttiin rakentaa ravintola, joka luo uutta kuitenkin kunnioittaen historiaa ja saa olemuksellaan sykähdyttämään heti sinne saapuessa.

Ravintolan nimi Pons tarkoittaa latinaksi siltaa. Nimen takana onkin monta merkitystä, muodostaen sillan historian ja nykyisyyden välille. Ravintolaa suunnitellessa haluttiin lähteä luomaan jotain erilaista, rohkeaa ja kansainvälisesti mittavaa kuitenkin lämminhenkisesti ja elegantisti. Kattojen yllä 7 kerroksessa pääsee ihastelemaan Tampereen siluettia. Silmänruokaa ruoka- ja juomatuotteiden lisäksi on runsaasti koko vierailun ajan.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi?

Suosituksemme on ravintolan nimeä kantava Ponsmenu, josta löytyy ravintolan suosituimmat alku- pää ja jälkiruoka. Menu on kattava läpileikkaus keittiöfilosofiastamme, jossa raaka-aineet pääsevät kukoistamaan. Menukokonaisuus on loistava valinta niin pienemmälle kuin isommallekin seurueelle.

  • Scampi X Gochujang X Mango: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, mango-papaijasalaattia paahdettua seesaminsiementä, gochujang majoneesia ja rapukeksiä. (L)
  • Tenderloin X Pepper X Pecorino-potatoes: Sisäfileepihvi kotimaisesta naudanlihasta (150g), viherpippurikermaa ja pecorinojuusto-perunaa. (L,G)
  • Chocolate X Raspberry X Raspberry X Raspberry: Paahdettua valkosuklaa namelakaa, vadelmamarenkia, suklaalastua, vadelmaganachea ja tuoretta vadelmaa. (VL,G)

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?

Keittiömestari Lasse Niemelä. Vankan ammattitaidon omaava, työtään intohimoisesti tekevä. Keittiömestarimme antaa henkilökunnan laajasti toteuttaa itseään ja innovatiivisuus on isona osana keittiön luodessa uutta. Ruokalistamme vaihtuu säännöllisesti ja isommille seurueille haluamme toteuttaa menukokonaisuuksia kohdaten asiakkaiden toiveet.

Keittiössämme on rohkeutta, rokkia ja hieman kurittomuuttakin. Keittiömme edustaa skandinaavista, kansainvälistä ja modernia tyyliä. Emme ole halunneet liikaa lokeroitua mihinkään tiettyyn kategoriaan, jotta inspiraatiota tuotekehitykseen voidaan löytää laajasti. Halu huomoida asiakkaiden tarpeet on helpommin täytettävissä.

Jotta hyviin kokonaisuuksiin päästään tulee olla erilaisia vahvuuksia tekijöillä ja ravintolamme takaa löytyykin ammattitaitoisia henkilöitä, joiden erilaisuutta voidaan hyödyntää ja antaa toteutukseen tilaa. Uskomme, että asiakaskunnalle löytyy ”valinnan varaa” lapsiperheistä yritysseurueisiin. Ponsin viinihuone kätkee sisälleen vanhan maailman arteet ja modernit klassikot unohtamatta uusia tulokkaita. Tavoitteenamme on ollut löytää viinit täydentämään ruokien makumaailmaa. Tuotteistuksessamme loistaa vahvasti itsetehty kokonaisuus ruuista juomiin.

Baarimestarimme ovat suunnitelleet kattavat cocktail listat tuoreista raaka-aineista, luoden uusia näyttäviä, esteettisiä drinkkejä kuitenkin unohtamatta artesaanicocktaileja. Loungessa pääsee kiireettömästi nauttimaan juomista aamusta yömyöhään. Haluamme palvella jokaisen asiakkaan henkilökohtaisesti, mutta rennosti ja olla ylpeä osaamisestamme. Vaalimme vieraanvaraisuutta ja haluamme luoda unohtumattomia elämyksiä uniikissa ympäristössä. Asiakas on meille tärkein!

Aukioloajat

Ma-to 11-23

Pe 11-03

La 13-03

Su 13-22

Osoite

Hämeenkatu 13, 33100 Tampere

Sähköposti

Puhelinnumero

044 493 7164

Ravintola Pons

Hämeenkatu 13, 33100 Tampere, Suomi

Lue myös