d-md-none
Siirry pääsisältöön

Pomo D’or on perustettu maukkaan italialaisen ruoan ja erityisesti aidon napolilaisen pizzan ystäville. Ravintolan pizzauuni tulee Napolista, kuten kokeneet pizzakokitkin. Kaikki pizzojen raaka-aineet tulevat suoraan Italiasta.

Pizza Napoletana on kaikkien pizzojen äiti ja nyt se on vihdoin rantautunut Suomeen. Pizza Napoletana Napolilaisen pizzan sielu on sen taikina: Pomo D’orissa siihen käytetään ainoastaan tipo 1 kivijauhettua vehnäjauhoa ja tipo 2 luomutäysjyväjauhoa sekä tuoretta hiivaa, vettä ja suolaa.

Käytettyjen stone-ground -kivimyllyjauhojen ansioista pizzat ovat ravinteikkaampia ja maukkaampia. Taikinaa vaivataan huolellisesti ja sitä nostatetaan pitkään, jolloin se fermentoituu. Pitkän nostatuksen ansiosta pizza maistuu paremmalta ja se on vatsaystävällisempää kuin tavallinen pizza.

Pizzan pohjan tulee olla keskeltä ohut ja reunoilta pullea. Pizza paistetaan aidossa napolilaisessa kiviuunissa yli 400 asteen lämmössä noin minuutin verran. Täytteitä on yleensä rajoitetusti, mutta niiden tulee olla parhainta laatua, kuten esimerkiksi San Marzano -tomaatit, joista tehdään (keittämättä) pizzan raikas kastike.

Napolilainen pizza sai EU:n virallisen APT-merkin (Aito Perinteinen Tuote, TSG) vuonna 2010. (Suomesta samanlainen tuotesuoja on mm. karjalanpiirakalla ja kalakukolla). Tähän erikoisasemaan kuuluvat Pizza Marinara (tomaattia, valkosipulia, oreganoa ja öljyä), Pizza Margherita (tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa) ja Pizza Margherita Extra (tomaattia, puhvelinmaidosta valmistettua mozzarellaa Campaniasta, basilikaa ja öljyä). Napolilainen pizza kuuluu myös UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Napolilainen pizza on ehdottomasti parhaimmillaan suoraan uunista, paikan päällä!

Aukioloajat

Ma–pe 11–21, lounas 11–14
La 11–20 (keittiö klo 19.30)
​Su 12–19 (keittiö 18.30)

Osoite

Kauppakeskus REDI, Hermannin rantatie 5, 00580 Helsinki

Pomo d’or

Hermannin rantatie 5, 00580 Helsinki, Suomi

Lue myös