Siirry pääsisältöön

Millainen Ravintola Lilja on?

Fine dining -ravintola Lilja tarjoaa hienostuneita makuelämyksiä suomalaisella sydämellä, ranskalaisen keittiön innoittamana ja vain parhaita eurooppalaisia raaka-aineita hyödyntäen. Ammattitaitoisen henkilökuntamme ruoka- ja viinituntemus sekä henkilökohtainen palvelu yhdistettynä eleganttiin ympäristöön takaavat unohtumattoman ruokailuelämyksen.

Villikalaa lähialueen kalastajilta, suomalaisia marjoja, poroa suoraan Sodankylästä ja ranskalaista kaviaaria – Liljan ruokalista vaihtuu vuodenaikojen mukaan esitellen parhaita suomalaisia ja eurooppalaisia sesongin raaka-aineita tuoden uusia ja erilaisia makuelämyksiä koettavaksi ympäri vuoden.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Keittiömestari Ville Rainio: Olen aina innoissani uuden ruokalistan luomisesta ja kaikista valitsemistamme annoksista. Merenelävät ovat nyt parhaimmillaan, täynnä mineraaleja ja rasvoja, joten meillä on tällä hetkellä tarjolla parhaita norjalaisia käsin sukellettuja kampasimpukoita, ruotsalaisia ostereita, sydänsimpukoita, hummeria ja niin edespäin. Käytämme paljon aikaa ja vaivaa löytääksemme laadukkaimmat raaka-aineet läheltä ravintolaamme. Yksinkertaisuus on paras tapa kunnioittaa näitä kauniita tuotteita, joita saamme käyttää.

Esimerkiksi uusi kampasimpukka-annoksemme tarjoillaan kevyesti suolattuna. Raaka Crystal-osterikreemi, merilevällä maustettu vihreä tomaattimehu, seljankukkamarinoidut vihreät mansikat tuovat annokseen happamuutta ja kevään tunnelmaa. Se on visuaalinen annos, joka tarjoillaan lautasella merilevän ja höyryävän kuivajään ympäröimänä, mikä kuvastaa sumua, joka nousee merestä aikaisin aamulla, kun kylmä vesi kohtaa ensimmäisen auringon lämmön, ja sukeltajat hyppäävät veteen sukeltamaan tätä herkkua meille.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?

Ville Rainio vie ruokailijat gastronomiselle matkalle, joka ammentaa inspiraationsa ranskalaisen keittiön perinteistä ja esittelee Suomen ja lähialueiden parhaat raaka-aineet, kauden ollessa keskiössä.

Rainio on työskennellyt monissa Michelin-tähdillä palkituissa ravintoloissa ympäri Eurooppaa, kuten maailman parhaaksi tituleeratussa Nomassa. Rainio kertoo, että pitkät päivät opettivat keittiössä selviytymisen perusasiat ja mitä alalla kukoistaminen vaatii.

Liljalla on monia upeita tuottajia ympäri Suomea, kuten Heikkilän Juustolan voi, poro Sodankylästä, merilevä Ahvenanmaalta. Tiivis yhteistyö tuottajien kanssa on Rainiolle erittäin tärkeää monin tavoin. Paikallisten ja erittäin paikallisten tuotteiden käyttäminen on paitsi ympäristöystävällistä, myös parasta tuotteelle, sillä se ei kärsi matkalla asiakkaan pöytään.

Liljan keittiöfilosofia yhdistää suomalaisen sydämen, ranskalaisen inspiraation ja parhaat eurooppalaiset raaka-aineet hienostuneiksi makuelämyksiksi. Paikallisuus ja sesonginmukaisuus ovat keskiössä Liljassa.

Kaikki yrtit, syötävät kukat, juuret ja vihannekset toimitetaan ravintolan omasta puutarhasta Malmilta. Villiyrtit ja kasvit, kuten ensimmäiset kuusenkerkkäät, koivunlehdet, suolaheinä ja juuret, meriruoho, saniaiset ja monet muut, näkyvät vahvasti ruokalistalla heti, kun niitä voidaan kerätä. Kesällä tehdään suuri panos säilöntäprosesseihin, jotta tarjontaa riittää talven ajaksi, kuten villiyrttisokeri, suolat, öljyt, etikat ja erilaiset fermentoidut säilykkeet peltojen vihanneksista.

Lilja käyttää yksinomaan luonnonvaraisesti pyydettyä kalaa ja ravintolalla on oma poiju Ahvenanmaalla, jossa kasvatetaan ja kerätään merilevää keittiön tarpeisiin. Muita 100% luomutuottajia ovat muun muassa Töölön Rolling Cheese, Helsingin Meijerin Viikissä valmistamat juustot ja jogurtit, Mouhujärven kirnuvoi, suomalainen Dry Aged -naudanliha ja yksinomaan Poromoision porotilalta Sodankylästä hankittu poronliha, muutamia mainitaksemme.

Aukioloajat

AAMIAINEN
Maanantai-perjantai 06:30-10:00
Lauantai 07:30-10:30
Sunnuntai 07:30-11:00

LOUNAS
Tiistai-perjantai 11:30-14:00
Iltapäivätee lauantaisin 12:00-16:00

ILLALLINEN
Tiistai-perjantai 18:00-23:00
Lauantai 17:00-23:00
Keittiö sulkeutuu 22:00

 

Huomioithan, että aukioloajat voivat vaihdella. Tarkistathan erikoisaukioloajat www.hotelmaria.fi -verkkosivuilta.

Osoite

Mariankatu 23, Helsinki, Uusimaa 00170, FI

Sähköposti

Puhelinnumero

0988600178

Ravintola Lilja

Mariankatu 23, Helsinki, Suomi

Lue myös