d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tarjoamme kotimaisista, puhtaista raaka-aineista valmistettua ruokaa sekä kauden makuja. Kahvilan puolelta löytyvät tuoreet suolaiset ja makeat herkut. 

Keväästä pitkälle syksyyn avoinna oleva 70 -paikkainen terassimme tarjoaa ihanteellisen lounasympäristön tai kahvihetken jollaisesta kaupungissa voi vain haaveilla. Haltiaan kannattaa siis tulla nauttimaan vaikkapa kahvikupposesta tai viinilasillisesta upean maiseman äärellä.

Haltian ruokatarjonta painottuu Luonto lautasella -pitopöytälounaaseen, joka ammentaa aineksia, makua ja ulkonäköä ympäröivästä luonnosta. – Käytämme paljon villiyrttejä, joita keräämme Haltia Luontokeskuksen omalta tontilta. Olemme etuoikeutetussa asemassa, sillä muutaman sadan metrin säteeltä löytyy helposti ainakin kymmentä perusvilliyrttiä. Siitä ajatus villiyrtteihin aikanaan lähtikin, keittiömestari Juho Suhonen kertoo.

Iltaisin Haltiassa on tarjolla myös iltamenu ja kahvila palvelee aamusta iltaan.

Käsityötä puhtaimmillaan

Haltian keittiön ruokafilosofian ydin on Suhosen mukaan puhtaissa raaka-aineissa ja käsityössä. – Kaikki tehdään alusta loppuun saakka itse. Pyrimme hyödyntämään keittiössämme kotimaisten tuottajien raaka-aineita ja käytämme myös paljon luomutuotteita. Kaikki viljatuotteet ovat olleet jo pitkään luomua ja nyt luomu ulottuu jopa maitoon ja kananmuniin.

Villiyrteistä Suhonen mainitsee mm. kerkät, nokkosen, mesiangervon ja kallioimarteen, joita käytetään ruokalistalla sesongin mukaan. – Eikä sovi unohtaa sieniä, marjoja, havuja, koivunlehtiä ja horsmia, sillä meillähän on ruoka-aitta aivan vieressä. Luonnosta saadut raaka-aineet ovat keittiömme inspiraationlähde – luonnon keskellä kun ollaan!

Kokouksia ja koulutuksia

Haltian kokoustiloja hyödyntävät usein yritysasiakkaat ja ryhmät, joille keittiö valmistaa tarjoilut aamupaloista illallisiin.

Ravintolatarjonnan lisäksi järjestetään mm. villiyrttikoulutuksia, joiden yhteyteen järjestetään maistelumenu kodalla. – Aina kun teemme ulkoilmatapahtumia, pyrimme kokkaamaan avotulella.

Aukioloajat

Löytyy täältä.

Osoite

Nuuksiontie 84, 02820 Espoo

Ravintola Haltia

Nuuksiontie 84, 02820 Espoo, Suomi

Lue myös