d-md-none
Siirry pääsisältöön

Varaa pöytä

Millainen ravintola on?

Pohjoisen Vietnamin vehreät vuoristot, etelän trooppiset rannat sekä huumaavista tuoksuista täyttyvät suurkaupunkien kadut. Vietnam on paratiisi myös lautasella: täynnä syviä ja aromaattisia makuja. Laavakivigrillillä valmistettua kalaa ja äyriäisiä, kasviksia ja lihaa. Quê Em on vietnamilainen ruokaravintola, joka tarjoilee aasialaisia erikoisuuksia, jotka sulattavat suun ja sydämen.

Quê Em on Lan Nguyenin ja Leo Larin pitkäaikainen unelma ja lämmöllä luoma taidonnäyte vietnamilaisten makujen maailmasta, joka on syvällä heidän sisällään. Se on kattaus aidointa Vietnamia, jonka avulla luodaan kahden kotimaan välille makuelämysten silta. Rakkaimmat ruokamuistot syntyvät jo lapsuudessa ja kulkevat matkallasi, vaikka juurtuisit uuteen kulttuuriin siitä myös ravintola sai nimensä Quê Em – kotiseutuni.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi?

Vaikea valita yhtä suosikkia, mutta suosittelemme kokeilemaan etenkin Quê Emin Phở ja Bún -keittoja. Keittoihin käytetyt liemet ovat valmistettu talon omalla reseptillä ja niitä on haudutettu vähintään 15 tuntia. Annokset sopivat nautittavaksi milloin tahansa; lounaalla, päivällisellä ja illallisella. 

Menumme Phở bò bát đá -keitto tarjoillaan 300 asteisessa kivikulhossa, jonka sivuun tarjoillaan pitkään haudutettua naudankylkeä, tuoretta naudanlihaa, nuudeleita, tuoreita vihanneksia ja yrttejä. Täytteistä voit itse rakentaa mieleisesi keiton kypsentämällä lihan kiehuvassa liemessä sekä annostelemalla nuudelit ja vihannekset. Lisäksi listalta löytyy yli 40 erilaista perinteistä vietnamilaista ruokalajia.

Keittiömestarin nimi? Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Quê Emin autenttisesta tunnelmasta vastaavat vietnamilaiset kokit, jotka vaalivat menussa sesongin antimia sekä aasialaisia yrttejä ja mausteita. Keittiömestarina toimii Tuan Thanh Cao, jolla yli 20 vuoden kokemus vietnamilaisesta keittiöstä. Tuanin työssä hänelle tärkeintä on, että voimme jakaa asiakkaillemme aidon, tunnelmallisen vietnamilaisen ruokaelämyksen. 

Menumme koostuu perinteisistä ja raikkaista vietnamilaisista ruokalajeista, joita valmistamme rakkaudella ja käsityönä. Haluamme tehdä tutuksi laajan vietnamilaisen ruokakirjon, johon kuuluvat klassikoiden lisäksi juhlavammat ruokalajit sekä vietnamilaiset arkiruoat. 

Ruokailukulttuurimme olennainen osa on sosiaalisuus ja yhteisöllisyys. Suurin osa ruoistamme on tarkoitettu jaettavaksi ystävien ja perheen kesken. Illallinen Quê Emissä on aistirikas elämys, johon pääsee myös itse osallistumaan. 

Ruoan lisäksi panostamme myös perinteiseen vietnamilaiseen juomakulttuuriin. Tarjoilemme erilaisia vietnamilaisia kahveja kuten munakahvia ja Phin-kahvia, sekä tasokkaita aasialaisia alkoholituotteita ja eksoottisia cocktaileja.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Yêu là phải nói, cũng giống như đói cần phải ăn.

– Kun rakastaa, se pitää kertoa. Kun on nälkä, pitää syödä.

Varaa pöytä

Aukioloajat

Ma – To 10:30 – 22:00

Pe 10:30 – 24:00

La 12:00 – 24:00

Su 12:00 – 22:00

Osoite

Kansakoulukatu 1, 00100 Helsinki, Suomi

Sähköposti

Puhelinnumero

0504686661

Quê Em

Kansakoulukatu 1, 00100 Helsinki, Suomi

Lue myös