d-md-none
Siirry pääsisältöön

Pinella on ainutlaatuinen ravintola, baari ja terassi Turun keskustassa, Aurajoen rannalla. Pinella tarjoaa herkullisia ja nautinnollisia makuelämyksiä hyvän ruoan ja juoman ystäville. Pinellassa nautit historiallisesta miljööstä keskellä kaupungin vilinää. Poikkea lounaalle, illalliselle tai drinkeille!

Pinellaan voit tulla myös veneellä. Ravintolan edustalla on kiinnityspaikkoja jotka on varattu asiakkaidemme käyttöön. Tervetuloa!

Turussa vuonna 1827 riehuneen suurpalon jälkeen Turun tuomiokirkon ympäristöön kaavoitettiin puisto ja vuonna 1836 valmistui jokirantaan suuri pylväikkö. Pylväikkö on Pinellan vanhin osa, mutta alun perin sen tilat palvelivat merimiesten ja kalastajien tarpeita.

Vuonna 1848 Nils Pinello perusti puistikkoon kahvilan, joka tuli paikallisten keskuudessa tunnetuksi nimellä Pinella. Rakennus siirrettiin nykyiselle paikalleen pylväikön yläpuolelle vuonna 1863 ja näin Puupinella sai alkunsa.

Ravintolan kiehtova maine kulttuuri- ja taide-elämän kohtauspaikkana syntyi 1900-luvun aikana, kun paikallisilla kirjailijoilla, taiteilijoilla ja boheemeilla oli tapana kokoontua Pinellaan. Turun Taiteilijaseuran omistuksessa maine vain vahvistui.

Vuonna 1973 Pinella restauroitiin ja ravintola avasi jokirantaan terassin, joka oli Suomen ensimmäinen anniskeluoikeuksin varustettu katuterassi. Pinellan suosio vahvistui entisestään ja kesäisin sen terassi oli kaupungin suosituin kohtauspaikka.

Pinellan viimeiset vuodet ennen nyt tehtyä remonttia olivat hiljaisen rapistumisen aikaa. Maaliskuussa 2011 uudelleen avattu Pinella on kokenut täydellisen peruskorjauksen ja sen miljöössä sulautuvat tyylikkäästi yhteen historiallisten rakennusten arkkitehtuuriset piirteet ja nykypäivän vaatimusten mukaiset ratkaisut. Uudet yksityiskohdat, sisustus ja tekniikka ovat tätä päivää ja suunniteltu täyttämään nykyihmisten odotukset ja tarpeet.

Pinellan saneeraus on kunnianosoitus sen pitkälle historialle ja maineelle Turun rakastetuimpana ravintolana. Toivomme Pinellan säilyvän ilonamme myös seuraavat 175 vuotta!

Aukioloajat

Löydät täältä.

Osoite

Vanha Suurtori 2, 20500 Turku

Pinella

Vanha Suurtori 2, 20500 Turku, Suomi

Lue myös