d-md-none
Siirry pääsisältöön

Petiscaria aloitti toiminnan Hietalahden hallissa jo huhtikuussa, mutta ravintolan kiireisesti sujuneen ensimmäisen puolivuotisen takia virallisia avajaisia päästiin viettämään hieman jälkijunassa lokakuussa.- Olemme olleet iloisesti yllättyneitä siitä, miten hyvän vastaanoton ravintolamme on saanut, ravintolan hengetär Maria João Riobom kertoo.

Petiscarian taustalta löytyvät Marian lisäksi Carlos Henriques ja Pekka Mesimäki. Riobom ja Mesimäki ovat jo vuosia tuoneet Suomeen muun muassa portugalilaisia viinejä, ja päättivät alan konkarin Carlos Henriquesin avustuksella laajentaa osaamistaan ravintoloihin. Carlos tunnetaan muun muassa pari vuotta sitten pyörineestä Mustacho’s popup-ravintolasta, joka ihastutti helsinkiläisiä ruokailijoita grillatulla kanalla ja tulisella piripiri-kastikkeella. – Suomalaiset ovat ottaneet lämmöllä vastaan myös portugalilaisen mustekalan ja turskan, Mesimäki toteaa.

Maria, joka matkustaa tasaisesti Suomen ja Portugalin välillä, kertoo kasvaneensa keittiössä. – Vanhempani pyörittivät ravintolaa Portossa. Annoksia luotiin myös koelaboratoriona toimineessa kotikeittiössämme, joka oli useimmmiten täynnä ihmisiä, tuoksuja ja meteliä. Elämä on pyörinyt lapsuudestani saakka hyvin vahvasti ruuan ympärillä.

Elämä kuljetti Marian pois perheravintolasta, mutta haave omasta ravintolasta kyti taustalla. – Mahdollisuus tulikin eteen yllättäen täällä Suomessa.

Maria kertoo, että Petiscaria edustaa tyypillistä portugalilaista ravintolaa, jonka yhteydessä on aina tuotemyynti. Siksi pieneen tilaan Hietalahden hallissa haluttiin ehdottomasti mahduttaa myös puusepän tekemä hyllykkö, jossa on nyt esillä monipuolinen kattaus portugalilaisia elintarvikkeita, mausteita, juomia ja makeisia. – Pääkaupunkiseudulla asuva portugalilainen yhteisö on ollut iloinen siitä, että meiltä voi ostaa aitoja ja laadukkaita raaka-aineita omaan keittiöön. Niitä ei nimittäin ole aiemmin saanut mistään. Meiltä kannattaa myös kysyä vinkkejä tai vaikkapa reseptejä portugalilaisen ruuan valmistukseen.

VARAA PÖYTÄ

Aukioloajat

Ma–ti 11–16

Ke 11–20

Pe–la 11–22

Su suljettu

Osoite

Hietalahden kauppahalli, Lönnrotinkatu 34, 00100 Helsinki

Petiscaria

Lönnrotinkatu 34, 00180 Helsinki, Suomi

Lue myös