d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kuvaile ravintolaanne:
Perheravintola Ylläs Kota on rehellisiä ja paikallisia herkkuja tarjoileva ravintola Sport Resort Ylläksen ytimessä. Perustimme ravintolan, koska täällä ei ollut paikallista ruokaa tarjoilevaa ravintolaa. Siitä idea sitten sai siivet, paikallisuus ja tuoreus on meille tärkeää, eineksiä ei käytetä ollenkaan. Kaikki juurekset tulee kuorineen kaikkineen, siitä alkaa rehellisen ruuan valmistus, hyvin on asiakkaille maistunut. Suosikit on KotaGulassi, mikä on Poronlihasta valmistettu tomaattipohjainen juureskeitto, chilillä ja katajanmarjoilla terästetty. LappiWrappi, joka on saamelaisten Gahkku-leivästä valmistettu ”tötterö”, Lapin puikulamuusia, poronlihaa ja mausteita. Erikoisuutena on myös Karhu Burgeri, jonka liha tulee Lohinivasta.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi?
Lappi Wrappi on kyllä meleko hyvä, siinä on Gahkku-niminen rieska, mikä täytetään puikulaperunamuusilla ja poronkäristyksellä, mausteita unohtamatta. KotaGulassi on keittona aivan uskomattoman onnistunut keitos, katajanmarjoilla ja chilillä höystettyna.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?
Keittiömestarina toimii Jaana, joka saa inspiraationsa Lapin luonnosta, puhtaista metsistä ja vesistä. Keittiö on lappilainen / suomalainen. Hyvät viinit ja paikallisten panimoiden oluet on valikoimassamme. Haluamme kannattaa paikallisia tuottajia, niin juomien kuin ruokienkin suhteen. Karhunliha tulee Lohinivasta, Poronliha Kittilästä… Samalla tarjoamme turisteille tuotteita, mitä ei muualta saa. Kana- tai makkarakorit eivät kuulu menuumme, vaikka niillä kyllä business pyörisi paremmin.

Mikä on keittiömestarinne motto
Puhtaus, tuoreus ja paikallisuus.

Aukioloajat

10-22

Osoite

Vaeltajantie 2, 95980 Kolari, Suomi

Sähköposti

Puhelinnumero

0403704338

Perheravintola Ylläs Kota

Vaeltajantie 2, 95980 Kolari, Suomi

Lue myös