d-md-none
Siirry pääsisältöön

Pastorin tiloissa sijaitsi ennen Kim Heiniön Soupster Familyn CUBA! niminen yökerho, mutta tilaa haluttiin kehittää eri suuntaan monien hyvien vuosien jälkeen. Rakennuksessa sijaitsi aikoinaan Suomen ensimmäinen yhteiskoulu, jossa opetettiin sekä poikia että tyttöjä. Koulun johtajan toimi Pastori Broberg, jolle ravintolan nimi Pastor on tribuutti.

Pastor tarjoilee perulais-japanilaista fuusiokeittiötä Nikkeitä, jolla on vahvat perinteet Perussa. Perun japanilaiset maahanmuuttajat toivat omia vaikutteitaan paikalliseen keittiöön yhdistelemällä heille tuttuja tekniikoita ja reseptejä paikallisiin raaka-aineisiin. Näin  syntyi Nikkei-keittiö, jonka tunnusmerkkejä ovat raikkaat ja rohkeat maut ja ehkä kuuluisin yksittäinen annos ceviche.

Sommelierimme Pekka Koiranen on valinnut viinilistalle n. 200 viiniä, joiden saatavuus ja vuosikerrat vaihtelevat jonkun verran. Pastorista löytyy laaja valikoima tasokkaita viinejä, joita myydään laseittain. Tämän lisäksi olemme panostaneet innovatiiviseen cocktail-puoleen, jonka rohkeat yhdistelmät tukevat Nikkei-keittiön makuja ja tuovat myös baaripuolelle samaa innovatiivisuutta, jota keittiöstämme löytyy. Baarimestarina Pastorissa loistaa nykyään rempseä Mikko Ilves, jolla on nuoreksi mieheksi hurja tietämys erilaisista alkoholeista, niiden käyttäytymisestä, sekoittamisesta ja makuprofiileista.

Pekka Koiranen on tituulerattu Suomen ensimmäiseksi sommelieriksi, tai kuten heitä silloin kutsuttiin, viinimestariksi. Pekka teki pitkän ja näyttävän uran mm. ravintola Palacessa ja kilpaili aikoinaan ulkomaita myöten viiniasiantuntijoiden kilpailuissa. Tällä miehellä on loppumaton varasto viihdyttäviä tarinoita ravintolamaailmasta vuosikymmenten ajalta, sekä aikamoisen harjaantunut nenä viinisuosituksille.

Kerran vessanovi lukittautui ja epäonninen asiakkaamme jäi sisälle koppiin jumiin. Onneksi sommelierillä ei mennyt sormi suuhun, vaan hän sujautti oven alla olevasta raosta asiakkaalle hieman samppanjaa grogilasissa, jolloin odotus sujui huomattavasti kivuttomammin ja tapaukselle naureskeltiin puolin ja toisin jälkikäteen.

Aukioloajat

Ti–to 17–23

Pe 17–03

La 16–03

Ma–to suljettu

Osoite

Erottajankatu 4, 00120 Helsinki

Pastor

Erottajankatu 4, 00101 Helsinki, Finland

Lue myös