Siirry pääsisältöön

Millainen on ravintola Pastis?

Autenttinen maalaisranskalainen keittiö ja tunnelma, sekä läsnäoleva ja yksilöllinen palvelu tekevät Kaartin kaupunginosassa sijaitsevasta Pastiksesta unohtumattoman kokemuksen. Sommelierimme valikoimat viinit täydentävät makumatkan Ranskaan ja tarjoavat mielenkiintoisen valikoiman vaativampaankin makuun. Pastikseen on helppo tulla, haluamme tarjota mahtavan ravintolakokemuksen ilman pönötystä. Pieni pala Pariisia Helsingin sydämessä.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Ehdottomasti tartar ja kylkeen tryffeli-ranskalaiset. Pääruuista kokonaisena kypsennetty päivän kala vie herkuttelijan suoraan kesään, oli se sitten kotimökille tai Etelä-Ranskaan Välimeren rannalle. Juustot pitää aina saada väliin ja päättää illallinen Crépes au Citroniin ja marjoihin.

Keittiömestarin nimi? Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Maalaisranskalaisen ravintola Pastiksen keittiössä häärivä keittiömestari Niko Jaakkola suhtautuu rakkaudella ruokaan ja juomaan. Ruoka valmistuu lämmöllä ja pieteetillä Pastiksen huumorin ja menevän musiikin sävyttämässä keittiössä. Rakkaus klassiseen ranskalaiseen keittiöön on syttynyt työvuosien mittaan ammattitaidon kasvaessa. Myös hyvän ruoan ja ranskalaisten viinien yhdistäminen yhdessä sommelierin kanssa on kasvanut intohimoksi.

Inspiraatiota haetaan vallitsevasta ympäristöstä ja muista virikkeistä – kirjallisuudesta, luonnosta, musiikista ja ympäröivistä ystävistä. Keittiömestarin ruokafilosofian mukaisesti keittiö kunnioittaa yksinkertaisia makuja luottaen ensiluokkaiseen raaka-aineeseen ja sen kantavaan voimaan ilman liikoja kikkailuita; jokaisen komponentin pitää puolustaa paikkaansa annoksessa. Pastis suosii persoonallisten eurooppalaisten, pääsääntöisesti ranskalaisten tuottajien viinejä. Kattavaan valikoimaan kuuluu sekä laadukkaita pöytäviinejä että kiinnostavia kellarin aarteita. Lista elää koko ajan, sillä valtaosa viineistä hankitaan pieniltä viinitaloilta ja uusia viinejä etsitään jatkuvasti. Oma maahantuonti mahdollistaa todellisten aarteiden löytämisen. Pastiksen viinilistasta vastaa sommelier Antti Kontkanen.

Mikä on keittiömestarinne motto?

”Lusikallinen hämäystä on parempi kuin ämpärillinen taitoa.”

Aukioloajat

Ma 16.30-23

Ti-pe 11.30-23

La brunssi 11.30-14 ja ilta 16.30-23

Osoite

Pieni Roobertinkatu 2, 00130 Helsinki

Sähköposti

Puhelinnumero

0300472336

Pastis

Pieni Roobertinkatu 2, 00130 Helsinki, Suomi

Lue myös