d-md-none
Siirry pääsisältöön

På Krokenin historia alkaa niinkin kaukaa kuin vuodesta 1988, kun Magnus Ekström avasi Hakaniemen hallissa kalakauppansa. Kolmannen sukupolven kalastaja avasi 2005 kahvilan kotikaupunkiinsa Hankoon ja laajensi sen ravintolaksi vuonna 2008. Ravintolan yhteydessä on myös oma savustamo, jossa loihditaan lohet ja muut herkut perinteitä kunnioittaen. På Krokenin ravintolapäällikkö Jessica Zienkiewicz kuvailee paikkaa rennon saaristolaishenkiseksi. Ravintolalla ei ole pukukoodia eikä siellä nähdä turhaa piiperrystä. ”Teemme hyvää ruokaa hyvistä raaka-aineista, sitä mitä parhaiten osaamme”, hän kuvailee innoissaan.

Rannasta löytyy På Krokenin kahvila ja ravintola, sekä muutaman sadan metrin päästä savustamo. Suuri terassi houkuttelee istumaan auringossa koko päivän nauttien saaristolaispöydän antimista. Saaristolaispöytä on Zienkiewiczin mukaan asiakkaiden ehdoton suosikki. ”Laitamme tarjolle muun muassa 10-16 erilaista sillivaihtoehtoa ja lohta 3-5 eri tavalla valmistettuna. Yksi erikoisuutemme on gin-marinoitu lohi. Suurin osa näistä valmistuu omissa tiloissamme.” Prameimmaksi annokseksi hän nostaa Seafood Symphonyn, joka on äyriäisrakastajan unelma: hummeria, tiikerirapuja, sinisimpukoita, vihersimpukoita ja muita herkkuja.

”Ihmisiä tulee tänne esimerkiksi kolmen viikon purjehduksen jälkeen. Täällä on sekoitus kesähankolaisia ja vakkareita. På Krokenissa on ennen kaikkea kotoisa ja rento tunnelma”, Zienkiewicz tunnelmoi.

”Magnus Ekström on kaksimetrinen, eksentrinen, lempeä jättiläinen. Hän kertoo parhaimmat kalajutut.”

Keittiöfilosofia:

”Magnus Ekström on kaksimetrinen, eksentrinen, lempeä jättiläinen. Hän kertoo parhaimmat kalajutut”, Zienkiewicz kuvailee paikan omistajaa ja keittiön sydäntä. Ekströmin motto on ”We are very happy to do exactly what we love to do!” Ekström on käynyt muun muassa Ruotsissa opiskelemassa huippukokkien kanssa. På Kroken haluaa pysyä ajan hermolla, mutta äärimmäisen ruokahifistelyn ja piiperryksen sijasta he luottavat kunnollisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin valmistustapoihin.

På Krokenin ehdoton erityisyys on siinä, että he kalastavat suuren osan antimistaan itse. Lisäksi heillä on kattava verkosto pienkalastajia.

Kalaspesiaalien lisäksi listalta löytyy toinen bravuuri: pippuripihvi. Perinteiseen vahvaan pippuriseen kermakastikkeeseen tehty pihvi on klassikko. Lisäksi listalla on lapsille sopivia annoksia, mikäli kalahommat eivät luista.

Zienkiewicz nauraa kertoessaan yhdestä Ekströmin hämmentävimmistä kalajutuista: ”Kerran hän kertoi nähneensä valaan kalareissulla. Ajattelin, että just, tämä on näitä perinteisiä kalajuttuja. Muutamien päivien päästä ravintolalle saapui mies, joka kyseli Magnuksen perään. Mies sanoi, että hänellä on lisätietoa valaasta. Siinä vaiheessa en voinut muuta kuin hämmästellä. Magnus on nähnyt ja kokenut uskomattoman paljon kalareissuillaan.” Ehkä visiitillä På Krokeniin saattaa kuulla lisää uskomattomia kalajuttuja.

Aukioloajat

Lounas arkisin 11-14

La-su suljettu

Osoite

Hangonkylän satama, 10900 Hanko

På Kroken

10940 Hanko, Suomi

Lue myös