d-md-none
Siirry pääsisältöön

Olo on kymmenen toimintavuotensa aikana saavuttanut paljon. Ravintola on palkittu muun muassa Michelin-tähdellä ja tullut valituksi Suomen parhaaksi ravintolaksi kolmen eri tahon vertailuissa.

”Palkinnot ovat tunnustus hyvästä työstä ja on hienoa huomata, että pärjäämme myös kansainvälisissä vertailuissa. Emme tee tätä kuitenkaan niiden takia”, ravintoloitsija Katja Henttunen kertoo.

Olon palkitun ravintolaelämyksen taustalla ovat ensiluokkaiset raaka-aineet, pohjoismainen keittiö sekä rento ravintolatunnelma. Ruokalista vaihtuu kokonaan kolme neljä kertaa vuodessa sesonkien mukaan. Yksityiskohdat saattavat kuitenkin vaihtua viikoittain. Resepti rennon tunnelman luomiseksi on pysynyt samana koko toiminta-ajan.

”Ravintolan perustaja Pekka Terävä kiteytti ajatuksen siitä, että asiakkaita on kohdeltava samalla lämmöllä kuin ottaisi ystäviä vastaan kotiinsa”, Henttonen muistelee.

Olossa panostetaan myös juomapuoleen. Sommelier Teemu Huhtanen pitää huolen, että asiakkaat saavat lasiinsa ainutlaatuisia viinejä, joita ei muualta Suomesta löydy. Ravintolan viinikellari keskittyy erityisesti pieniin tuottajiin sekä tarinoihin ja tekijöihin viinien taustalla.

Aukioloajat

Ti–pe 18–24

La 16–24

Osoite

Pohjoisesplanadi 5, 00170 Helsinki

Olo

Pohjoisesplanadi 5, 00101 Helsinki, Finland

Lue myös