d-md-none
Siirry pääsisältöön

Meripaviljonki on puitteiltaan täysin uniikki kala- ja äyriäisravintola Helsingin Hakaniemessä. Säästöpankinrannan laineilla kelluvan panoraamaravintolan ikkunoista avautuu upea merimaisema, jonka äärellä nautit kauden parhaat herkut. Meripaviljonki palvelee sekä tyylikkäänä lounas- että illallisravintolana. Meillä voit järjestää myös juhlat tai yritystilaisuudet ­ Helsingin kiistatta ainutlaatuisimmissa puitteissa.

Illalliselle omalla veneellä?

Ja koska meren äärellä ollaan, Meripaviljonkiin voi saapua kesäiselle ravintolaillalliselle jopa omalla veneellä, sillä ravintolassa on laituri ja venepaikkoja asiakkaita varten. Meille pääsee kätevästi myös julkisilla kulkuneuvoilla, sillä raitiovaunut, linja-autot ja metro pysähtyvät Hakaniemessä parin sadan metrin päässä. Autoileville löytyy puolestaan maksullista parkkitilaa lähikadun varsilta.

Ympäri vuoden avoinna

Meripaviljonki on á la carte-ravintola, jossa on arkipäivisin tarjolla lounas ja sunnuntaisin tasokas Meribrunssi. Olemme joka päivä auki ympäri vuoden – jopa jouluna ja juhannuksena.

Merellinen menu ja oma hummeriallas

Meripaviljongin keittiö on erikoistunut meren herkkuihin: kaloihin, äyriäisiin ja hummereihin, joita varten salissa on jopa oma hummeriallas. Tuoreet hummerit lennätetään viikottain Kanadasta ja asiakas voi halutessaan valita itse oman hummerinsa. 

Annossuosituksemme on Paahdettua kuhaa ­ Appelsiinilla glaseerattua punajuurta ja rakuunakastiketta. nnoksessa tulee hyvin esille kotimaisuus ja sesonki.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 Näin Meripaviljonki syntyi

Meripaviljongin synnyttäminen kesti kymmenen vuotta. Tarina sai alkunsa vuosituhannen vaihteessa, kun Helsingin Työväenyhdistyksen silloinen toimitusjohtaja Esko Häsä ja Ravintolakolmio-ryhmän perustaja ravintoloitsija Heimo Keskinen pohtivat mahdollisuutta saada Eläintarhanlahden rantaan kesäistä ravintolatarjontaa. Ensimmäinen suunnitelma avoimesta, neliön muotoisesta kelluvasta kesäterassista ei kaupunkisuunnittelun virkamiehiä miellyttänyt. Hanketta kehitettiin eteenpäin kolmen vaihtoehdon pohjalta: ravintolalaiva, rantaravintola tai meren päälle sijoittuva ravintolapaviljonki.

Meripaviljonki on yli kymmenen vuoden suunnittelun tulos, pitkä ja jännittävä prosessi. Samalla se on myös toteutunut unelma ja erinomainen esimerkki siitä, mitä ennakkoluulottomasti ajattelevien ihmisten yhteistyöstä voi syntyä. Uusi ravintola vihittiin käyttöön keväällä 2015, ja se palvelee sekä lounas- että illallisravintolana sekä myös vuokrattavana juhlatilana. 

Aukioloajat

Ma–ti 11-22
Ke–pe 11-24
La 14-24
Su 11-17

Osoite

Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki

Meripaviljonki

Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki, Suomi

Lue myös