d-md-none
Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola Le Biff on?

Le Biff on lämminhenkinen á la carte -ravintola Saimaan rannalla kylpylähotelli Holiday Club Saimaan yhteydessä. Ravintolan perustamisesta lähtien on sen kärkenä ollut laatu, joka toistuu niin ruuassa, viineissä kuin palvelussakin. Le Biffin idea rakentui alun perin puuhiiligrillin ympärille, joka vielä tänä päivänäkin on keskeisessä roolissa osana ravintolan toimintaa. 

Le Biffissä voit viettää kiireetöntä iltaa laadukkaiden maistelumenujen ja viinien parissa tai sitten sinne voi ihan vain piipahtaakin ohimennen vaikkapa cocktailille nauttimaan eteläkarjalaisesta vieraanvaraisuudesta sekä aidosti ystävällisestä ja sydämellisestä palvelusta.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta? 

Le Biffin ravintolapäällikkö Saara Pulkkinen suosittelee lämpimästi á la carte -listan klassikkoannosta, pippuripihviä. Puuhiiligrillissä kotimaisen sisäfileepihvin pintaan saadaan houkutteleva savunmaku ja pihvin laadukas liha on sekä täydellisen mureaa että maukasta. Annoksen lisukkeina on kotimaista perunaa ja porkkanaa, herkullisen kastikkeen mausteena on käytetty yhtä suomalaisten ylpeyden aiheista, Jaloviinaa. Le Biffin pippuripihviä on useasti kehuttu jopa koko Suomen parhaaksi! 

Le Biffin keittiön sydän on Chef Jani Hippinen, jonka omia suosikkeja puolestaan ovat pitkät maistelumenut, joiden mukana pääsee leikkisälle makumatkalle. Myös vegaaniasiakkaat on huomioitu menusuunnittelussa, vaikka Le Biff mielletäänkin usein liharuokia tarjoavana ravintolana.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Le Biffin keittiö edustaa modernia eurooppalaista keittiötä paikallisia raaka-aineita hyödyntäen. Keittiön keskellä sijaitseva Josper- puuhiiligrillin tuli ja savu ovat olennaisia osia ruokakokemusta. ”Kumpainenkin elementti on erityisen kiehtovia vaikean hallittavuutensa vuoksi”, kertoo ravintolan keittiömestari, Englannista kotoisin oleva Geoffrey Carl Lucas, joka johtaa kaikkia Holiday Club Saimaan ravintoloita. Lucas on itse erityisesti klassisen ranskalaisen keittiön taitaja. 

”Le Biff on nimensä mukaisesti pihviravintola, jonka pääosassa ovat kotimaiset raaka-aineet. Annosten valmistamissa hyödynnetään niin perinteisiä kuin modernejakin ruuanvalmistusmenetelmiä.” 

Viinilistalle Le Biffin ravintolapäällikkö Pulkkinen valitsee aina monipuolisen kattauksen eri rypäleitä niin vanhasta kuin uudesta maailmasta. Luonnollisesti listalla on painotettu erityisesti viineihin, jotka sopivat pihvien makupareiksi. ”Viiniparit ruualle syntyvät kokeilun kautta, uusia annoksia testatessa etsitään aina samalla niihin parhaiten sopivat viinit”, Pulkkinen kertoo. Viinit kiinnostavat häntä henkilökohtaisesti ja ovatkin yksi lempi osa-alueista ravintolapäällikön työssä.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Le Biffin Chef Jani Hippinen on opiskellut ja kiertänyt eri keittiöitä sekä avartaakseen omaa makupalettiaan sekä tietämystään erilaisista raaka-aineista että haastaakseen itseään. Hippinen ammentaa luovuutensa vapaa-ajalla suomalaisesta luonnosta; metsästä ja vedestä. Villiyrttien kerääminen, ruoka- ja juomatuotteiden testaaminen, yhdessä kokeileminen ja asioiden pallottelu parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi ovat avainasioita Le Biffin keittiössä, kuten myös intohimoinen ja kokeileva suhtautuminen hyvään, laadukkaaseen ruokaan. Hippisen pyöräretkillä kerätyt yrtit päätyvät usein keväisin ruoka-annoksiin ja uusiin drinkkeihin. 

Chef Jani Hippisen motto onkin:

Think outside of the box!

Aukioloajat

To-la klo 18-23, sesonkiaikoina ti-la klo 18-23

Osoite

Rauhanrinne 1, 55320 Lappeenranta

Sähköposti

Puhelinnumero

Asiakaspalvelu puh. 0300 870 900 tai ravintola aukioloaikana puh. 043 8246780

Le Biff

Rauhanrinne 1, 55320 Lappeenranta, Suomi

Lue myös