d-md-none
Siirry pääsisältöön

La Maison tarkoittaa taloa tai kotia. Ravintoloitsija Mari Kärkkäisellä oli Huvilakadulla ravintola La Petite Maison, jonka perinnettä La Maison jatkaa. Tarjoamme ranskalaista gourmet-ruokaa keittiömestarimme Pauli Novitskyn modernilla otteella sekä Sommelier Toni Aikasalon ja ravintoloitsija Mari Kärkkäisen valitsemia artesaaniviinejä, joita et muualta löydä.

Kuka määrittelee kuinka usein ravintolan tulisi vaihtaa ruokalistaa? Kuukauden välein, neljä kertaa vuodessa vai ei koskaan? Olemme La Maisonissa siirtyneet ”Menu du jour” –ajatteluun. Päivittäin vaihtuvaan ruokalistaan, joka sysää painetta keittiöön ja jatkuvaan suunnitteluprosessiin, mutta joka samalla haastaa ja palkitsee tekijöitään.

Ruokatyylimme on ranskalainen ja viinimme tulevat Ranskasta. Siksi hankimme raaka-aineet ja suunnittelemme ruokalistan samaan tapaan kuin ranskalaiset mestarikokit. Iltaisin, työpäivän päätteeksi keittiömme väki istahtaa alas, kaataa viinilasilliset ja ryhtyy suunnittelemaan seuraavan päivän ruokalistaa.

Kun hahmotelma on valmis, soitamme tutuille tavarantoimittajille ja selvitämme, mikä on parasta juuri nyt. Jos  tiettyä raaka-ainetta ei ole saatavilla, keksimme jotain muuta. Työn tulos ”Menu du jour” näkyy seuraavana päivänä ravintolaseinän liitutaululla. Listan sisältö vaihtuu sen mukaan, kuinka paljon ja millaisia raaka-aineita olemme saaneet hankittua. Näin toteutamme myös Fresh is Best –ajattelutapaa.

Kun tulet vieraaksemme, käännä siis katseesi liituaululle. Kerromme ruokafilosofiastamme, annoksista ja niihin sopivista viineistä mielellämme lisää!

Ravintola La Maison tarjoaa laajan valikoiman vanhan maailman viinejä eri hintaluokissa. Viinit on valittu tutuilta maahantuojilta ja tuottajilta kiinnittäen erityistä huomiota hyvään hinta-laatusuhteeseen. Suurin osa viineistä on ranskalaisia kansainvälisesti menestyneitä luomuviinejä. Ystävällisesti hinnoitellut talon viinit on tuotu maahan yksinoikeudella. Ravintola La Maisonin omat samppanjat tulevat samppanjatuottaja Olivier Horiot’lta Les Riceys’n kylästä Etelä-Champagnessa, Auben viinialueelta.

Tiesitkö, että Sommelierimme Toni Aikasalo on vuoden 2015 Grand Champagne – mestari?

Aukioloajat

Ti–la 17–23

Osoite

Tehtaankatu 21, 00150 Helsinki

La Maison

Tehtaankatu 21, 00150 Helsinki, Finland

Lue myös