d-md-none
Siirry pääsisältöön

Krog Roba -ravintola toimii historiallisesti mielenkiintoisessa rakennuksessa Kasarmitorin kulmassa. Alun perin rakennus toimi Helsingin Energian pääkonttorina ja sähkövoimalana, josta koko Helsingin keskusta sai suurimman osan sähköstä viime vuosisadalla. Rakennuksen vanhimman osan on suunnitellut Selim A. Lindqvist, jota pidetään yhtenä Helsingin merkittävimmistä arkkitehdeista ja erityisesti uusien tuulien tuojana suomalaiseen arkkitehtuuriin.

Vuonna 2015 toiminnan aloittanut Krog Roba on osa kokonaisuutta, joka pitää sisällään 130 uniikkia hotellihuonetta, Bar Lilla e:n ja pari modernia kokoustilaa. Ehkä parhaiten rakennus muistetaan entisenä Pikku Roban poliisilaitoksena. – Krog Roban pääovesta marssittiin sisään tekemään rikosilmoitukset ja nykyisen baaritiskin paikalla sijaitsivat sellit. Talon historia kiinnostaa ihmisiä ja työntekijämme osaavat siitä tarvittaessa asiakkaille kertoa, F & B Manager Elina Raiha-Pitkänen kertoo.

Krog Roban baaritiskin tilalla sijaitsivat entisen Kasarmitorin poliisilaitoksen sellit.

Konstailematon Kaartinkaupungin olohuone

Krog Roba on kotoisa ja konstailematon ravintola, jonka ovesta on helppo astua sisään. – Meillä voi ottaa rennosti ja nauttia mukavasta ilmapiiristä, viihtyisästä miljööstä sekä tietysti hyvästä ruuasta ja juomista. Tekijäjoukkomme on sopiva sekoitus kokeneita konkareita ja junioreja, joista jokainen hoitaa oman tonttinsa ammattiylpeydellä. Siksi meidän onkin helppo tituleerata itseämme Kaartinkaupungin olohuoneena.

Keittiöfilosofiassa pohjoismainen kärki

Keittiöfilosofiassa on keittiöpäällikkö Karri Knaapilan mukaan selkeä pohjoismainen kärki, mikä näkyy raaka-ainevalinnoissa läpi linjan aina aamiaisesta kokous ja á la carte-tarjoiluun saakka. – Valmistamme yksinkertaista, pohjoismaista ruokaa ja käytämme sesonkien parhaita raaka-aineita.

Pohjoismaisuus, jota Krog Robassa kutsutaan Nordic Madnessiksi, tarkoittaa Knaapilan mukaan esimerkiksi sitä, että á la carte-listan Wallenbergare onkin valmistettu hauesta ja alkuruokalistalta löytyy tanskalaisia Smörrebrödejä. Aamupalalla puolestaan silmät avaa pirteänkeltainen tyrnishot! – Suomalaisuus näkyy luonnollisesti vahvimmin, koska raaka-aineet tulevat läheltä. Käytämme keittiössämme paljon suomalaista kalaa: haukea, siikaa, kuhaa, ahventa ja jopa lahnaa.

Asiakkaiden suosikiksi onkin noussut Haukiwallenbergare, mutta kasvisproteiinin trendikkyydestä huolimatta Krog Roban listan rehellinen, kunnon pihviannos bearnaisekastikkeella on Knaapilan mukaan toinen á la carte-listan suosikki.

Aukioloajat

Löydät täältä.

Osoite

Pieni Roobertinkatu 1-3, 00130 Helsinki, Suomi

Krog Roba

Pieni Roobertinkatu 1, 00101 Helsinki, Suomi

Lue myös