d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kuvaile ravintolaanne:
Lämpimästä palvelusta, hyvästä ruuasta ja oopperatunnelmasta tunnettu kesäravintola Linnakrouvi sijaitsee historiallisessa puutalossa keskiaikaisen Olavinlinnan kupeessa. Matalat huoneet, vanhat pönttöuunit ja kaunis sisustus tuovat ruokahetkeen oman tunnelmansa, jota ei voi kokea muualla. Ikkunoista ja viehättävältä terassilta voi ihastella linnaa ja sinne vaeltavaa väkeä. Linnakrouvissa pyritään yksinkertaiseen, selkeään ja raaka-aineita kunnioittavaan menuun. Toisaalta jokaiseen annokseen halutaan tuoda joku pieni yllätys.

Yllätyksiä voi olla luvassa myös muutenkin kuin annoksissa. Linnakrouvi yllättää joka kesä laulutaiteen ystäviä pienin musiikillisin hetkin, sopivasti ennen oopperanäytäntöä. Harvassa paikassa kuulijalla on mahdollisuus päästä niin lähelle taiteilijaa kuin Linnakrouvissa, jossa tunnelma on kuin fiinissä kotikonsertissa ennen vanhaan. Se jos mikä virittää kuulijoiden aistit herkimmilleen oopperailtaa varten.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi?
Talosta tuli museoviraston päätöksellä suojelukohde ja piti miettiä mitä kohteelle tehdään. Linnakrouvi nimeen päädyttiin johtuen Olavinlinnan läheisyydestä ja alkuaikoina juomat oli ykkönen ja ruoka vasta toisella sijalla. Ruokatuotetta alettiin kehittämään ja siitä tuli pääartikkeli. Nyt alkaa 28. kesä. Oma suositus on Tuoretta kuhaa Saimaalta, tuoreus on taattua, kun paikallinen kalastaja tuo kuhaa päivittäin.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?
Keittiömestarina on Remi Tremouille, parin vuoden poissaolon jälkeen palaa jälleen Linnakrouviin.

Mikä on keittiömestarinne motto?
Remille työssä on tärkeintä hyvä meininki ja herkullinen ruoka. Inspiraatiota ruokaan hän hakee matkoiltaan ja hän on viettänyt viime vuodet Aasiassa ja Australiassa. Hän arvostaa puhtaita, suomalaisia raaka-aineita, mikä näkyy rehellisenä ja rustiikkina tyylinä annoksissa.

Aukioloajat

Avoinna kesä-elokuussa

Osoite

Linnankatu 7, 57130 Savonlinna

Sähköposti

Puhelinnumero

015 5769124

Kesäravintola Linnakrouvi

Linnankatu 7, 57130 Savonlinna, Suomi

Lue myös