Siirry pääsisältöön

Finlandia-talo on ainutlaatuisten mahdollisuuksien tapahtumatalo ja inspiroiva paikka monen kokoisille elämyksille. Finlandia-talo on Helsingin ja pohjoismaiden johtava kongressi-, tapahtuma- ja viihdekeskus, joka tarjoaa tilat niin pienimuotoisille yritystapahtumille, juhlille, näyttelyille, megatähtien konserteille kuin kansainvälisille suurkongresseillekin. Tapahtumien kirjo onkin vuositasolla laaja. – Finlandia-talossa järjestetään yli 800 tapahtumaa vuodessa, joissa käy yli 200 000 vierasta, myynti- ja markkinointipäällikkö Hanna-Leena Linnamäki kertoo.

Finlandia-talo skaalautuu myös pieneen

Finlandia-ravintola tuottaa ravintolapalvelut kaikkiin Finlandia-talossa toteutettaviin tapahtumiin olipa sitten kyseessä pieni palaveri kahvikupillisen ääressä, luokkakokous, perhejuhlat tai vaikkapa häät. – Tapahtumien suuren koon ja volyymin ansiosta olemme luonnollisesti yksi Suomen suurimmista ravintoloista yli 9000 anniskelupaikalla, mutta skaalaudumme tarvittaessa myös alle kymmenen hengen kokoontumisiin, jolloin huippuluokan keittiömme tuotteista pääsee nauttimaan pienemmälläkin porukalla, Linnamäki valottaa. 

Ruokafilosofiana läheltä ja luomua

Vastuullisuus liittyy olennaisesti Finlandia-ravintolan keittiöfilosofiaan. – Käytämme paljon luomutuotteita ja teemme tiivistä yhteistyötä suomalaisten pientuottajien kanssa. Se on asetelmana mielenkiintoinen, sillä teemme Finlandia-talon mittakaavassa sitä, mikä yhdistetään perinteisesti kivijalkaravintoloihin, keittiöpäällikkö Timo Lepistö kertoo.

Finlandia-ravintolan keittiössä työskentelee huippuammattilaisista koostuva keittiötiimi, joka ymmärtää, mitä edellytetään, että menuteksteissä voi lukea luomu. – Teemme hyvin pitkälti keittiössämme kaiken alusta loppuun itse ja maanviljelijät tuovat joskus jopa tuotteensa suoraan keittiöön. Se on luomua parhaimmillaan, sillä silloin raaka-aineen jalostusaste on käytännössä se, että porkkanan päältä on pesty mullat pois.

Joskus maanviljelijät tuovat tuotteensa jopa suoraan meidän keittiöön.

Finlandia-ravintola on mukana ammattikeittiölle suunnatussa Portaat luomuun-ohjelmassa, jossa se on saavuttanut asteikon toiseksi ylimmän portaan 5. – Se tarkoittaa, että keittiössämme käytetään vähintään kahtakymmentä luomutuotetta pysyvästi, mutta todellisuudessa enemmänkin.

Luomutuotteiden käyttäminen vaatii Lepistön mukaan enemmän organisointia ja suunnittelua. – Mikäli valmistamme suuremman illallisen, jossa haluamme käyttää vaikkapa pientilan karitsaa, on meidän lukittava päätös asiakkaalta hyvissä ajoin, jotta voimme tilata raaka-aineen tilallisilta kuukausia etukäteen. Helpommalla toki pääsisi, jos tuotteet hakisi suoraan tukusta, mutta se sotii filosofiaamme vastaan.

Porkkanakin voi olla elämys

Luomu näkyy Finlandia-ravintolan raaka-ainevalinnoissa lähinnä kasviksissa, vihanneksissa ja tuoretuotteissa, mutta luomu ei ole aina itsetarkoitus. – Huippulaatuinen raaka-aine on kaiken a ja o. Kun menemme täysin laadukas raaka-aine edellä kaikessa tekemisessä, antaa se salihenkilökunnalle ja keittiötiimillekin mahdollisuuden loistaa. Huippuraaka-aine ei vaadi taikatemppuja, jotta lopputulos on elämys!

Astu Verandalle!

Vuonna 2011 taloon avattu Café Veranda on mahdollistanut talon aulatilojen uudenlaisen avautumisen myös suurelle yleisölle. Tänä päivänä pääaulaan voikin tulla talon aukioloaikoina vapaasti tutustumaan, silloin kun talossa ei järjestetä korkean turvatason tilaisuuksia. Töölänlahden rannan puolella sijaitsevan Café Verandan sisäänkäynnin pinkki matto johdattelee sisään viihtyisään tilaan, jossa voi nauttia kupposen kahvia, salaattia tai napata mukaan vaikkapa täytetyn artesan-leivän piknik-evääksi. Tuotteiden Täällä tehty sinua varten” -lappu kertoo Finlandia-ravintolan ruokafilosofiasta.

Kuplivaa kesätunnelmaa terassilla

Café Verandan yhteydessä palvelee myös kaksi kesäterassia – kahvilan kyljessä suojaisampi ”pikkusisko”, jossa kesäsade ei pääse kastelemaan, ja Töölönlahden puiston vieressä isompi ja aurinkoisempi ”isoveli”. Linnamäki kertoo, että heinäkuussa terassilla on myös live-musiikkia ja itse kahvilan puolelle otetaan mielellään vastaan myös esiintyjiä keikalle! 

Aukioloajat

 

Ma–pe klo 9–19

 

Lounas

11–14

Osoite

Mannerheimintie 13 e, 00100 Helsinki

Finlandiatalo ja Cafe Veranda

Mannerheimintie 13, 00100 Helsinki, Suomi

Lue myös