d-md-none
Siirry pääsisältöön

Idea huippuluokan kaakkois-aasialaisesta ravintolasta syntyi jo vuosia sitten Farangin perustajien, Tomi Björckin ja Matti Wikbergin työskennellessä Helsingissä Michelin-tähditetyssä Chez Dominique -ravintolassa. Viiden vuoden suunnittelun ja lukuisten Kaakkois-Aasiaan suuntautuneiden työ- ja tutkimusmatkojen jälkeen ravintola Farang avautui vihdoin elokuussa 2009.

Ravintolan nimi, Farang, on thainkielinen sana, joka tarkoittaa ulkomaalaista, koska perustajat ovat suomalaisia.

Farang tarjoaa autenttisia kaakkoisaasialaisia makuja sellaisina kuin ne ovat. Tavoitteena on tarjota asiakkaille makujen harmoniaa parhaita raaka-aineita ja moderneja ruuanvalmistustekniikoita hyödyntäen. Opitut tekniikat, makukokemukset ja elämykset toimivat taustana kun luodaan jotain, mitä kukaan muu ei ole Suomessa aiemmin tehnyt. Lopputuloksena on loisteliasta ruokaa sekä sosiaalista, rentoa tunnelmaa ilman turhaa fine dining-jäykistelyä.

Farangin ruoka perustuu tuoreuteen, käsityö- ja ammattitaitoon ja kovaan työhön. Kaikki valmistetaan ravintolan omassa keittiössä oikopolkuja karttaen. Kaikkeen on laitettu niin sydäntä kuin aikaakin.

Farangin ruoka on tuoretta, raikasta ja intensiivistä. Ruokien maku koostuu pitkälti yrteistä ja tuoreista vihanneksista, mikä luo vahvan pohjan myös kasvisruuille.

Farangin ruoka perustuu ennen kaikkea aromaattisuuteen eli tulisen, happaman, suolaisen ja makean harmoniaan.

Farangin viinilistan kulmakiviä ovat aromikkuus, harmonisuus ja tasapaino. Nämä tuntuvat ja maistuvat kautta linjan ravintolan ruokatuotteessa ja viinit pyrkivät täydentämään unohtumattoman makuelämyksen. Jos viini ei ole sinun ”juttusi”, sopii olut loistavasti aasialaisen ruoan kumppaniksi. Farangissa voi myös kokeilla erilaisia teelaatuja ja cocktail-listan aasialaisia, eksoottisia erikoisuuksia.

Aukioloajat

Löydät täältä.

Osoite

Arkadiankatu 6, 00100 Helsinki

Farang

Arkadiankatu 6, 00100 Helsinki, Suomi

Lue myös