d-md-none
Siirry pääsisältöön

Varaa pöytä

Millainen ravintola on?

Bistro Le Coin on viihtyisä, kivijalka-bistro Helsingin Hakaniemessä. Mukavasti risteyskodassa ja miellyttävällä sijainnilla. Bistro Le Coin edustaa tekijöilleen unelmaa, lämpöä ja miellyttävää fiilistä, jossa vieraat saavat viihtyä laadukkaan ruoka- ja juomatuotteen äärellä sekä tulla palvelluksi rennosti, mutta ammattitaidolla. 

”Lähdimme tekemään Bistroa, jossa juuret olisivat Ranskassa, mutta mausteet tulisivat Euroopasta. Idea omasta ravintolasta on kytenyt jo vuosikausia, mutta nyt olemme pidemmän mutkan kautta tässä ja auki. Ravintolan nimi viittaa sijaintiin vanhan Elannon tavaratalon kulmassa.”

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Suosituksemme on Menu Chef, viiden ruokalajin menu + suositusjuomat. Siinä pääsee muutamassa tunnissa tutustumaan siihen, keitä me olemme, minkälaista kulinaristista linjaa edustamme ja mikä mahtaa olla sesongissa juuri nyt, sillä vaihdamme ruokalistaamme noin kahdeksan viikon välein sesongin mukaan.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?

Keittiömestarina toimii Petri Arisalo ja keittiöpäällikkönä ja ravintoloitsijana Eero Suhonen. Eero ja Petri ovat jo molemmat hieman kilometrejä ja vuosirenkaita nähneitä harmaantuvia herrasmiehiä, joista vuodet ja kokemus ovat jo tasoittaneet ne terävimmät piikit. 

Eero on kameleonttimaisen muuntautumiskykyinen, Barbapapan vartalolla varustettu helsinkiläis-herrasmies, jota vie eteenpäin into käsillä tekemiseen. Elämästä nauttiminen näkyy töissä ja vapaa-ajalla. Hän tykkää mönkia metsässä sienten ja marjojen perässä, hoitaa riemulla puutarhaansa ja kirkuu kernaasti Heavy-bändinsä keulilla tai akustisen kitara-duonsa parissa. Hän on aito rokki-kokki, eikä halpa kopio. 

Pete on Jyväskylästä Helsinkiin kotiutunut gentleman, joka on pitkän uransa varrella nähnyt sitä kuuluisaa ”yhtä sun toista”. Inspiraatiota Pete hakee keittotaiteen historiasta. Mukautumiskyky on Petelle tärkeää, kuten myös ajan hermolla pysyminen. Hän arvostaa kovasti tuoreita, hyviä raaka-aineita, selkeää linjaa ja rautaista tiimityöskentelyä. 

Olemme ranskalaistyylinen keittiö, joka ammentaa lisämausteita muualtakin Euroopasta. Ruokatuote on rehtiä ja rehellistä. Me teemme ruokaa vieraillemme. Keittiöstä löytyy kokenut ja ammattitaitoinen porukka, josta olemme kovin ylpeitä, samoin kuin salihenkilökunnastammekin. 

Rakkaus, lämpö ja rentous. Tähän me kiteydymme.

Ruokafilosofiaamme kuuluu se, ettäkaikki tehdään alusta loppuun itse ja niin kovalla ammattiosaamisella kuin vaan lähtee. Pidetään mielessä Ranska ja rento bistro. Suositaan lähellä tuotettuja raaka-aineita ja mietitään eettisyyttä ja hiilijalanjälkeä. 

Juomapuoli on tarkkaan mietittyä ja ravintolan viinikellari koostuu pääosin eurooppalaisista viinitaloista. Muutama valinta tulee muualta maailmasta. Joukossa on pienempiäkin viinitiloja, sekä pari klassikkoa. Joitakin erikoisempia oluitakin löytyy baarista. Kuplavesi tulee Italiasta ja on todella mineraalista ja terveellistä. Kahvi on poikkeuksellisen hyvää. 

Mikä on keittiömestarinne motto?

”Parasta tasalaatuisuutta on olla tänään piirun verran parempi kuin eilen.”

Varaa pöytä

Aukioloajat

Maanantai: 11:00 – 15:00

Tiistai – perjantai: 11:00 – 14:00 & 16:00 ->

Lauantai: 16:00 ->

Sunnuntai: suljettu

Osoite

Siltasaarenkatu 10, 00530 Helsinki

Sähköposti

Puhelinnumero

+358505847941

Bistro Le Coin

Siltasaarenkatu 10, 00530 Helsinki, Suomi

Lue myös