Siirry pääsisältöön

Millainen Bangkok 9 on?

Aito thaimaalainen katuruokakokemus Helsingissä!

Helsinkiläinen ravintolamme tarjoaa aitoja thaimaalaisia makuja tarjoten keittoja, wokkeja, curryja ja salaatteja täynnä tuoreita raaka-aineita ja perinteisiä mausteita. Klassikoista, kuten Tom Yum -keitosta ja Pad Thaista, tuliseen Green Curryyn ja virkistävään Som Tam -salaattiin, makuja löytyy jokaiseen makuun! Uppoudu Thaimaan eloisiin makuihin ja tunnelmaan Helsingin sydämessä.

Ravintolan nimi kuvastaa ainutlaatuista yhdistelmää perintöämme ja pyrkimystämme. Bangkok on eloisa pääkaupunki, joka sykkii energiasta ja mauista, jotka muodostavat ruokalistamme perustan. Thaimaan kulttuurissa arvostetulla numero yhdeksällä oli erityinen merkitys, kun avasimme ravintolan. Se on kunnianosoitus kuningas Bhumibol Adulyadejille, Thaimaan rakastetun yhdeksännen kuninkaan viisaudelle ja johtajuudelle. Mutta numerolla yhdeksän on toinen, syvempi merkitys thaikielessä: ”kao naa”, joka tarkoittaa ”kävele eteenpäin”. Tämä ilmentää sitoutumistamme jatkuvaan kasvuun ja innovaatioon, venyttämällä thaimaalaisen keittiön rajoja pysyen samalla uskollisena sen aidoille juurille.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Sydämellisesti suositellut annokset:

  1. Uppopaistettu kokonainen meriahven: Kultaiseksi paistettu rapea kuori, jonka sisältä löytyy suussa sulava ja herkullinen kala. Jokaisella puraisulla suussa on miellyttävän koostumuksen ja makujen ilotulitus. Aromaattiset yrtit ja mausteet laulavat sopusoinnussa valtameren tuoreuden kanssa.
  2. Tom Yum -keitto: Raikas limen mehu kohtaa chilipaprikan lempeän lämmön ja luo maukkaan makuelämyksen. Tämä annos kulkee käsi kädessä muiden ruokien, kuten paistetun kanan tai Pad Thai -nuudeleiden kanssa.
  3. Som Tam Bangkok -salaatti: Rapeaa, mausteista ja kirpeää, tätä kaikkea sisältää klassinen thaimaalainen salaatti. Tämä annos on makeiden, happamien, mausteisten ja suolaisten makuvivahteiden yhdistelmä, joka maistuu herkulliselta joka haarukallisella.
  4. Rapea possu wok: Tuore basilika, valkosipuli, kala- ja soijakastike sekoittuvat ja peittävät täyteläisen kullanruskean paistetun lihan. Maut viipyvät kielellä joka puremalla, luoden sopivan kontrastin tarjoilemallemme pehmeälle riisille.
  5. Panang Curry: Panang Curry on kermainen, maukas thai-curry -ruoka, jossa on ripaus makeutta, pähkinää ja lempeää mausteisuutta. Annos sisältää pehmeää proteiinia (kanaa, naudanlihaa, tofua, ankkaa, lohta tai katkarapuja) haudutettuna kookosmaitoliemessä, jossa on paahdettuja maapähkinöitä, chiliä, palmusokeria, limetin mehua ja aromaattisia yrttejä. Tämä annos kannattaa nauttia riisin kanssa!

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Esittelemme Thanagit Kwanmuangpan, thaimaalaisen keittiömestarimme! Keittiömestari ja pääkokkimme tuo vuosien kokemuksen arvostetuista Chaing Rai -keittiöistä luodakseen aitoa thaimaalaista ruokataikuutta. Hän johtaa intohimolla, puskee tiimiään kulinaariseen huippuosaamiseen ja vaatii korkeinta laatua ja esillepanoa. Koe eloisia makuja lämmittävistä keitoista tuoksuviin curryihin, jotka kaikki on valmistettu keittiömestari Thanagitin asiantuntevalla otteella.

”Pääkokkina lähestymistapani thaimaalaista ruokaa kohtaan ylittää maun. Uskon, että jokainen ruokalaji tarjoaa tietoisen matkan, joka heijastaa Buddhan opetusten korostamaa pysymättömyyttä ja keskinäistä yhteyttä. Tasapainoisten makujen ja huolellisen valmistelun avulla luon vieraille tilan löytää rauhaa ja yhdistyä nykyhetkeen, kuten buddhalaisessa käytännöissö.” – Pääkokki Thanagit Kwanmuangpan.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Thanagit Kwanmuangpan: ”Ei vain ateria – enemmänkin pyhiinvaellus, jossa makuaistit heräävät Thaimaan eloisaan henkeen. Paikkaan, missä tuli kuiskaa, chilit tanssivat ja maut kukoistavat vietäessä aisteja jännittävään makumatkaan.”

Aukioloajat

Ma-to klo 11 – 21
Pe-la klo 11 – 22
Su klo 12 – 20

*Keittiö sulkeutuu tunti (1) ennen sulkemista.

Osoite

Kaivokatu 8, 00101, Helsinki

Sähköposti

Bangkok 9 Citycenter

Kaivokatu 8, Helsinki, Suomi

Lue myös