d-md-none
Siirry pääsisältöön

Maailman makuja sesongin raaka-aineista upeassa ympäristössä

Äärellä perustettiin 2017, kun seinäjokelaisen Juurella-ravintolan omistajat Jani Unkeri ja Miia Keski-Nikkola tahtoivat tarjota kaupunkilaisille ravintolan, joka huokuu eurooppalaisten kaupunkien sykettä ja jossa on tarjolla maailman makuja, erinomainen olutvalikoima ja upeat viinit.

Äärellä Kuppi+Kattila sijaitsee Aallon arkkitehtuurin hellässä huomassa Seinäjoen ytimessä. Pirskahtelevan ja urbaanin ravintolan ikkunoista näkyvät Alvar Aallon eri aikakaudet. Tämän innoittamana arkkitehti Teemu Hirvilammi suunnitteli ravintolan sisustuksesta kauniin ympäristöönsä kuuluvan kokonaisuuden. Äärellä kalusteet ovat paikallisen suunnittelija-duon, KOHO Industrial Designin käsialaa. Äärellä myös äänimaisema on osa kokonaisuutta. Sen on maalannut muusikko Sami Silen.

Äärellä ruokailu on rento ja mutkaton kokemus. Astu sisään, tee tilaus tiskiltä ja istu pöytään odottamaan. Kokin hihkaistessa nimesi on annoksesi valmis tiskiltä noudettavaksi. Äärellä-listalta löydät sesongin antimista valmistetut liha-, kala-, ja kasvisvaihtoehdot. Viikoittaiset ruokalistat vaihtuvat keskiviikkoisin, joten saman viikon aikana ehdit nauttia Äärellä- makumaailmasta useammankin kerran.

Oma suosituksemme ruokalistalta on smörret. Äärellä smörret tarjotaan paahdetulla leivällä ja päällisinä on kauden herkkuja maailman mausteilla. Aina jotain yllättävää ja aina varmasti herkullista. Smörrejä on tarjolla liha-, kala-, ja kasvisvaihtoehdot. Herkullisen oluen tai viinin äärellä smörrejä maistuu yksi taikka kolme, oman mielihalun mukaan.

Aukioloajat

Ma–to klo 11–21

Pe klo 11–22

La klo 12–22

Su suljettu

Osoite

Kauppakatu 19, 60100 Seinäjoki

Äärellä Kuppi+Kattila

Kauppakatu 19, 60100 Seinäjoki, Suomi

Lue myös