Siirry pääsisältöön

Hotellin erikoisuudet ja palvelutasot

Linnansaaren kansallispuiston laitamilla Rantasalmella, Saimaan vilkkaimpien norppavesien kupeesta löytyy matkailukeskus, jossa pääset kokemaan luontoelämyksiä ympäri vuoden. Järvisydämen tunnusmerkkinä on erilaisista luonnonmateriaaleista tehdyt rakennukset sekä persoonalliset ratkaisut. Meillä esimerkiksi vastaanotossa voi ihailla valtavaa, vanhaa lotjaa, jonka keula kurkottaa vastaanottotiskin päälle.

Kylpylämme on louhittu kallion halkeamaan ja katto tehty 500 vuotta vanhoista uppotukeista. Järvisydän ei ole pelkkä hotelli vaan tarjoaa ympäri vuoden uniikkia tunnelmaa ja irtioton arjesta. Vierailu sisältääkin usein majoituksen, aktiviteetin, vierailun kylpylässä sekä tietenkin tunnelmallisen illallisen. Majoitusta löytyy niin pariskunnille, perheille kuin ryhmätilaisuuksiin.

Kokoustilat palvelevat myös isompia yli 100 hengen ryhmiä. Luonto ja aktiviteetit Ympäröivä luonto ja Linnansaaren kansallispuisto tarjoavat upeat puitteet erilaisiin retkiin ja aktiviteetteihin vuodenajasta riippumatta. Luontoon mennään meiltä vuoden ympäri, ja se antaa aina uudenlaisia elämyksiä. Järvisydämen asiakkaat hakevat ennen kaikkea rauhoittumista ja yhteistä aikaa. Opastetun tai omatoimisen retken lomassa on mukava rauhoittua nuotion äärellä tai ihailla vaikka auringonlaskua.

Kesällä suosituimpia ovat samppanjaristeilyt, norpparetket sekä veneretket kansallispuistoon. Talvella retkiluistellaan, talvipyöräillään, kalastetaan ja lumikenkäillään. Hemmottelua suomen ekologisimmassa kylpylässä Kallion halkeamaan rakennettu Järvikylpylä hurmaa erikoisilla yksityiskohdilla. Seinien kalliopinta, virtaava vesi, ikivanhat uppotukit ja kynttilävalaistus luovat kylpylään uniikin tunnelman. Kylpylästä löydät 6 saunaa, 5 allasta, lasten alueen sekä DaySpan. Kylpylästä löydät mm. lämmitetyt norppakivet, joilla on mukava loikoilla kuin norppa kevätauringossa.

Huonevaihtoehdot

Järvisydämestä löytyy majoitusta jokaiseen makuun. Elämyshotellissa rakennusmateriaaleina on käytetty luonnonkiveä sekä uppotukkeja jotka tekevät tunnelmasta rouhean, mutta luonnollisen. Huoneita 1-4 hengelle.

Lasikattoisissa Maisemasviiteissä tunnelmaa luo puutakka ja isoista maisemaikkunoista voi seurata vuodenaikojen vaihtelua. Huoneita 1-4 hengelle.

Kotahotellissa keräännytään perinteisesti ison kodan lämpöön, takkatulen ympärille. Kotahotellin kotasviittejä 1-4 hengelle.

Jokaisessa sviitissä maisemaikkunat sekä puutakka. Panoramasviiteistä löytyy ulkoporeamme sekä sauna, suurista panoramaikkunoista aukeaa näkymä resortin ylle. Metsäsviittien näkymä perinteiseen mäntymetsään on etenkin ulkomaalaisten suosiossa. Lämmitetyssä ulkoporeammeessa voi nauttia tähtitaivaasta ympäri vuoden.

Houseboatit Saimaan aalloilla 2-4 hengelle tarjoaa majoitusta veden päällä. Näistä huoneista voit pulahtaa saunan lämmöstä suoraan Saimaaseen. Huvilat tarjoavat majoitusta etenkin perheille ja ryhmille. Huviloita löytyy 6-12 hengelle. Majoitustyyppejä löytyy yhteensä 7 ja huonetyyppejä kaikkiaan 14. Huoneita Järvisydämessä on 144 kpl.

Kerro hotellinne tai lähialueen ravintolatarjonnasta

Järvisydämen Wiinikellarissa tarjoillaan 3 ruokalajin Kievarin tulimenuillallista päivittäin. Menu vaihtuu sesonkien mukaan 5 kertaa vuodessa. Menussa haluamme käyttää lähialueen tuottajien tuotteita. Lisäksi resortista löytyy sesonkien mukaan aukiolevia ravintoloita, talvella perinteinen Kotaravintola jossa ruoka valmistetaan kodan keskellä avotulella. Kesäaikaan illallista voi nauttia illallisristeilyllä Linnansaaren kansallispuistoon. Lisäksi välittömästä läheisyydestä löytyy Restaurant Solitary jossa tarjolla on chef’s menu tiistaista lauantaihin.

Etäisyys keskustasta ja merkittävistä kohteista

Järvisydän sijaitsee Saimaan rannalla, Linnansaaren kansallispuiston vieressä ja parhaiden norppavesien äärellä. Meille voi saapua niin maa- kuin vesiteitse ja satamamme onkin kesäisin vilkas kohtaamispaikka. Savonlinnasta 55km, Mikkelistä 90km, Helsingistä 320km.

Hotelliaamiainen

Aamiainen tarjoillaan tunnelmallisessa ravintola Piikatytössä, kynttilöiden ja takkatulen loisteessa. Tarjolla on runsas aamiaisbuffet josta löytyy myös alueen erikoisuuksia, esimerkiksi Muhosen ruisleipää ja lähivesien kylmäsavuhaukea.

Hotellijohtajan esittely tai hotellin merkittävä henkilö sekä palvelulupaus?

Matkailu Porosalmella alkoi jo vuonna 1658, kun Venäjän tsaari ja Ruotsin kuningas tekivät sopimuksen, että Suomen halki tulee menevän Karjalan viittatiet. Hevosen syöttövälein (n.30 km) määrättiin teiden varsille kestikievarit jotka toimivat krouveina, hevosen vaihtopaikkoina, ja sen ajan postilaitoksina. Samaan aikaan sai Heiskasen suvun päämies 600 hehtaarin niemekkeen Porosalmelta kiitoksena hyvästä sotilaspalveluksesta. Vastineeksi lahjoitukselle tuli velvoite kestikievarin rakentamisesta ja sen ylläpidosta. Tänä päivänä Hotel & Spa Resort Järvisydämen yrittäjä, Markus Heiskanen perheineen, edustaa suvun 11 sukupolvea kestikievarin pyörittäjänä. Palvelulupauksenamme on tuottaa sydämiin taltioitavia tarinoita. Me olemme olemassa, jotta ihmisten yhteisen matkan elämäntarinaan kirjoitettaisiin uusi unohtumaton kappale.

Haluatteko kertoa hotellistanne jotain muuta?

Järvisydämen sijainti Linnansaaren kansallispuiston äärellä, Saimaannorpan kotivesillä on aina tarkoittanut tiivistä suhdetta luontoon sekä luonnon kunnioittaminen arjen teoissa. Järvisydän toimii Joutsenmerkin sekä Sustainable Travel Finland -kestävän matkailun kriteereiden mukaisesti. Järvisydän on myös allekirjoittanut Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism -ilmastojulistuksen ja sitoutunut puolittamaan hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030 mennessä, sekä saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2050 mennessä.

Lue myös: Kylpylähotelli Järvisydämen kotahotellin lasikattoisessa huoneessa peittona on taivas

Osoite

Porosalmentie 313, 58900 Rantasalmi

Sähköposti

Puhelinnumero

0207291760

Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän

Porosalmentie 313, 58900 Rantasalmi, Suomi

Lue myös