Blogi

Treffi Pub & Bistro on muutakin kuin hampurilaismekka

Treffi Pub & Bistro on ravintola, jossa täydestä vatsasta huolimatta kuulet sanovasi: pakko ottaa vielä vähän lisää.

Hampurilaismekka on ensimmäinen ajatus, kun saan kutsun Treffi Pub & Bistroon. Olen kuullut Herttoniemessä sijaitsevasta paikasta paljon, mutta jotenkin on mahdollista, että Treffi on jäänyt minulta kokematta. Stadilaisten mielestä tämä on jo jonkin asteinen sivistysaukko.

Niille, joiden kohdalla tämä sivistysaukko on edelleen olemassa kerrottakoon, ettei Treffi ole enää sama paikka kuin reilut kaksi vuotta sitten. Muuton ja täydellisen remontin jälkeen Treffi avasi ovensa bistrona, joka tarjoaa massoihin uppoavaa rouheaa ruokaa. Treffistä ei lähdetä nälkäisenä, eikä pettyneenä.  

Astuttuani sisään ravintolaan saan käsityksen, että Treffi on onnistunut pitämään asiakkaita vanhasta paikasta, mutta samalla haalimaan täysin uutta kohderyhmää. Lukuisissa pöydissä nököttää varattu-kyltti. Paikalle valuu nuoria ja vanhempia pariskuntia, pikkujouluporukoita, työpoppoota ja oluen juojia. Ravintola on hetkessä täynnä!

Ultimaattinen Treffi-kokemus saadaan tarjoilijan mukaan valitsemalla Keittiömestarin yllätysmenu. Tässä vaiheessa olin vielä tietämätön siitä, että menu tarkoittaa kolmea lankkua: alku-, pää- ja jälkiruokalankkua. Eikä nyt puhuta pikkuisista tarjottimista, vaan miehen sylinkokoisista lankuista, jotka kannattelevat uskomatonta ruokamäärää. Voitte kuvitella seuralaisenani olleen poikaystäväni ilmeen, joulu tuli etuajoissa.

Alkuruokalankku mötkähtää pöytään. ”Härkätartaria, Andyn kylmäsavulohta ja Artun falafeleja”, meille kerrotaan. Monipuolista. Heti käy ilmi, että nyt ei olla hienostelemassa. Käsipyyhkeet käyttöön ja kimppuun.

Alkupalalankku

Kuulemme, että Treffin työntekijät reissaavat paljon ja matkojen vaikutus näkyy myös lautasella. Treffi ei lukittaudu minkään maan tai maanosan keittiöön, vaan ottaa kermat päältä muun muassa Aasian, Ranskan, Italian ja Amerikan ruokakulttuurista. Samalla selviää ketä ovat Andy ja Arttu. Andy on keittiömestarin pätevyyden omaava omistaja, joka tulee moikkaamaan meitä ja paljastuu todella hauskaksi tyypiksi. Arttu on yksi keittiön rautaisista ammattilaisista, joka fiilistelee Aasiaa.

Aasia tupsahtaa heti esiin kylmäsavulohiannoksessa. Suomalainen perinnekala saa kylkeensä wasabi-luomumunakokkelia ja merilevää. Munakokkeli kalan kanssa kuulostaa erikoiselta, mutta erilaiset rakenteet tuntuvat miellyttävälle ja maut tukevat toisiaan. Falafelit ovat todella rapeita päältä ja ihanan mehukkaita sisältä. Kylkeen itse tehtyä savupaprikamajoneesia. Savuisuuden salaisuus on Inka-puuhiiliuuni, joka paahtaa paprikat täyteen savun makua.  

Andyn kylmäsavulohta, wasabi-luomumunakokkelia ja merilevää

Käsintehtyjä falafeleja & talon dippejä

Odotan innostuksen ja kauhunsekaisin tuntein pääruokalankkua. Menen sanattomaksi nähtyäni mitä tuleman pitää. En ole eläissäni nähnyt sellaista ruokamäärää.

Pääruokalankku

Pureudutaan ensin aiemmin mainittuun burgeriin. Se on hyvä, enemmän kuin hyvä. Paksu pihvi on täydellisen pinkki keskeltä. Sämpylä on kuohkea ja onnistuu pitämään pihvin kurissa. Pieni silaus juustoa. Kikkailuja ei tarvita. Naughty Burgerilla on nyt todellinen kilpailija. Andyn mukaan ravintola ei varsinaisesti pyrkinyt olemaan tunnetuin hampurilaisistaan, mutta niin vain kävi. He tekivät tuotteen, josta tuli sen verran hyvä, että sana lähti kiirimään.

Entrecôte & burger

Ilme sen kertokoon.

Lisämaininnan ansaitsevat ranskalaiset ja parmesan-tryffelimajoneesi. Pelkästään näiden kahden liiton takia olen valmis matkustamaan Espoosta itään uudestaankin.

Tässä vaiheessa on todettava, että Treffi on paljon muutakin kuin burgeripaikka, toisin kuten maine antaa ymmärtää. Friteerattu kana amok-curryn kera ja savunmakuinen entrecôte tuntuvat häviävän lankulta tasaiseen tahtiin.

Friteerattua kanaa ja amok-currya. Vaihtuva annos.

Juomaksi valikoituu yhteistyössä Stadin panimon kanssa valmistettu pale ale. Raikas ja sitruksinen maku on valloittava. Yksi parhaista oluista tänä vuonna.

Stadin panimon pale ale

Pienen (tarpeellisen) tauon jälkeen pöytään kannetaan viimeinen lankku: jälkiruoka. Yksi annoksista on mielestäni ylitse muiden: omatekoinen puolukka-rosmariinijäätelö. Puolukka on sopivan kirpsakka ja rosmariini erottuu selvästi. Ihanaa.


Suklaa-toffeebrownie ja tuoreita marjoja

Vaniljapirtelö, josta ei puutu kokoa tai näköä. Ei ollenkaan niin makea, kun voisi kuvitella. Pisteet siitä.

Passion pannacotta, kookosvaahtoa ja kauracrumblea. Vieressä viskitryffeleitä, joiden viskisyys lähes heittää alas tuolilta.

Vatsa on todella täynnä. Koko keittiömestarin maistelumenun saa viidelläkympillä. Hinta-laatusuhde onkin varmasti yksi suosiota selittävä tekijä. Se mikä tehdään, tehdään hyvin. Toinen on rento tunnelma, jota työhönsä erittäin tyytyväisen oloinen henkilökunta siivittää eteenpäin. Kolmas on asiakkaiden kuunteleminen. Jos on kehitettävää, kehitetään. Siitä mä tykkään, asiakkaan tulee olla keskiössä.

Treffi tarjoaa myös brunsseja, livemusailtoja, lounasta ja biletystä. Tulevista tapahtumista kannattaa tsekata muun muassa Yllätysten uusi vuosi. Tammikuussa vaihtuu ruokalista, josta vegaanit ja kasvisyöjät tulevat ilahtumaan. Listalta löytyy mm. nyhtöherne-vegeburger. Sitä on saatava.

Kaiken kaikkiaan Treffi oli loistava kokemus. Pidän kovasti fine dining -ravintoloista, mutta joskus kunnon rouhea ruoka-annos (tai lankku) on paikallaan. Treffissä kuulet täydestä vatsasta huolimatta sanovasi: "pakko ottaa vielä vähän lisää". 

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Osoite: Hiihtomäentie 14, Helsinki

Menu: http://treffipub.com/fi/menu/all-day-menu/

Varaukset: http://treffipub.com/fi/poytavaraus/


*Treffi Pub & Bistro tarjosi illallisen

Liity Toptaste Klubiin!