Blogi

Ruokadiggari Toptaste-blogin takana

Ruokabloggaajamme Reetta kertoo, mistä hänen rakkaus ruokaan on syntynyt ja mistä asioista ravintolavinkkien lisäksi blogissa tullaan jatkossa puhumaan.

Moikka,

Mahtavaa, että olet päätynyt Toptasten blogiin! Mä olen Reetta, kolmeakymppiä lähestyvä ruokadiggari, joka on onnensa kukkuloilla päästessään jakamaan ravintola- ja ruokakokemuksia teidän kanssanne.

Rakkauteni ruokaan ei ole syntynyt sattumalta, vaan se on syventynyt vuosien varrella. Varhaisimmat ruokamuistot vievät Pohjois-Suomeen isovanhempien suuren tuvanpöydän ääreen, missä nautittiin itse tehtyä rieskaa ja oman tilan tankkimaitoa. Sen jälkeen eri makuja on ihmetelty ympäri maailmaa. Parhaat kasvispyörykät olen syönyt Intiassa puoli neljän aikaan aamulla muun kaupungin vielä nukkuessa. Tänä syksynä löysin silkkisimmän makuisen lähituotetun siiderin Berliinistä. Ihmetystä on herättänyt myös kengurunliha ja barbecue-kulttuurin heltymätön asema Australiassa. 

Nyt on kuitenkin aika keskittyä selvittämään Toptasten kanssa minkälaisia makuja löytyy Suomesta, erityisesti Helsingistä. Tässä blogissa tulen kirjoittamaan rehellisesti ja pilke silmäkulmassa erilaisista ravintolakokemuksista, ruokatrendeistä, kotikokkailusta ja monesta muusta ruokaan liittyvästä asiasta. Olen niin kutsutusti sekaani eli syön lihaa, mutta pidän kovasti myös kasvis- ja vegaaniruoasta, joten ravintolaskaala tulee olemaan laaja.

Ruokabloggaajana minua kiinnostaa ravintoloiden ja annosten taustat. Mistä ruoka tulee, miten se on valmistettu, kuka sen valmistaa. Uteliaisuus voi parhaimmillaan tuoda mahtavia tarinoita, jotka voin jakaa teidän kanssanne. Rakastan ihmetellä ääneen ja yllättyä. Otan kaiken avoimesti vastaan ja pyrin olemaan sanomatta koskaan ei. Tiedän jo kokemuksesta, että huippukokit voivat valjastaa inhokkiraaka-aineeni (joita on onneksi vain yksi) sellaiseen makuloistoon, ettei ennakkoasenteet kannata.

Uskon vahvasti yhdessä tekemiseen. Joten kertokaa ihmeessä, mikäli teille tulee kehitysideoita tai juttuvinkkejä mieleen, otan ne avosylin vastaan! Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse reetta@toptaste.fi. Lisäilen kuvia myös @toptastesuomi Instagram-tilille. Blogiin liittyvät kuvat löydät kätevästi etsimällä #toptasteblogi.

Tervetuloa mukaan makean suolaiselle makumatkalle, ollaan yhteyksissä!

- Reetta

Ps. Jos joku jäi miettimään sitä inhokkiruokaa, se on suolakurkku. Toivottavasti tämäkin mielipide muuttuu Toptaste-matkan aikana!


Liity Toptaste Klubiin!