Blogi

Osaatko kuoria sipulit?

Tässä arjen vinkki juttu jossa kerron hieman sipuleista ja pohjaudun pikkuisen historiaankin.

Jo muinaisessa Egyptissä 3000 ennen ajanlaskua on syöty sipuleita. Sipulit olivat tällöin tyypillistä työväen ruokaa ja uskottiin että sipulilla oli parantavia vaikutuksia. Nykytutkimusten valossa parantavilla vaikutuksilla on jotain perää kun sipulin nauttiminen ehkäisee esimerkiksi keripukkia sen sisältämän c-vitamiinin vuoksi. Tällä kertaa kuitenkin mennään perusasiat edellä eli kuinka hyödyntää tätä edullista ja hyvää raaka-aineitta.

Sipulia voi syödä raakanakin mutta siitä voi herkempi vatsaiset saada oireita. Kypsennettynä sipuli muuttuu makeaksi jolloin ne soveltuu lisäkkeeksi ihan semmoisenaan. Koska perusasioita ei voi kerrata liikaa, tein videon jossa näkee miten valksipuli ja sipuli pilkotaan. Tottakai tapoja on monia mutta tässä yksi vaihtoehto lisää

Liity Toptaste Klubiin!