Blogit

Toptaste-blogi tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille!

Bloggaajiemme matkassa pääset tutustumaan mielenkiintoisiin ravintoloihin ja uusiin makuihin, ihmettelemään uusia ruokatrendejä, fiilistelemään ravintola-alan tapahtumissa ja tapaamaan mielenkiintoisia ihmisiä. Välillä kokkaamme myös kotona hyvällä ja joskus hieman heikommalla menestyksellä. Pääasia on, että sinä viihdyt. Toptaste-pöytä on katettu, enjoy!

Onko sinulla juttuvinkki? Haluatko, että kerromme juuri sinun ravintolastasi tai tapahtumasta? Kerro siitä meille mia@toptaste.fi, tuotanto@toptaste.fi

Naantalin Kylpylän Thai Garden on Thaimaalainen ravintola isolla t:llä

23.07.2018 08:14

On thaimaalaisia ja Thaimaalaisia ravintoloita. Naantalin Kylpylän Thai Garden kuuluu niistä jälkimmäiseen.

Mia Heiskanen

Jatka lukemista

Snickari keitti melkoisen kalasopan!

13.07.2018 06:47

Mielikuva Naantalista on aurinkoinen. Kaupunki antoikin parastaan kun saavuin parahiksi kesäiselle lounaalle vanhaankaupunkiin. Lounaspaikaksi valikoitui ravintola Snickari, joka sijaitsee paraatipaikalla Naantalin rantaraitilla.

Mia Heiskanen

Jatka lukemista

Taste of Asia - Pöpsyt eksoottisella makumatkalla

03.07.2018 09:33

Pöpsyt ovat päätyneet mitä mielenkiintoisempaan aasialaiseen ravintolaan Tallinnassa; Taste of Asiaan. Tästä makumatkasta ei eksotiikkaa (ja giniä) puuttunut!

Jos kasvisruoka on näin hyvää, voisin ryhtyä vegaaniksi!

16.06.2018 11:08

Kävin tutustumassa viime lauantaina ravintola Juran tarjontaan puolisoni kanssa. Ravintolan www-sivuilla ei ole menua vaan siellä kerrotaan, että ravintolan tarjooma on kasvispainotteinen ja 4 ruokalaijin menu maksaa 46 €. Varasimme pöydän ja menimme paikalle.

Valtteri Rantalainen

Jatka lukemista

Virkistäviä drinkkejä mukavan majoituksen yhteydessä

13.06.2018 10:27

Pöpsytkään eivät jaksa seikkailla koko yötä vaan tarvitsevat lepoa ja majapaikan. Tällä kertaa majoitus oli Sokos Hotel Virun Suomi 100 – teemahuoneessa.

Haikon Nordic Fish & Wine tarjoili parhaita paloja Itämeren ympäriltä

12.06.2018 16:07

Sain mahdollisuuden osallistua Haikon kesäkauden avaukseen Nordic Fish & Wine -tapahtumaan, jonka teemana oli tällä kertaa Itämeri.

Mia Heiskanen

Jatka lukemista

Pöpsyt Vapianossa

08.06.2018 05:49

Pienen tauon jälkeen, Pöpsyt matkustaa jälleen! Tällä kertaa nenät suuntasivat kohti Tallinnaa, ja Vapianon 10-vuotis synttärijuhlia.

Kokkikoulu Espa teki meikäläisestä melkein mestarikokin

13.05.2018 12:22

Pujahdimme eräänä lauantaiaamuna Espan porttikongista sisään ja nousimme neljänteen kerrokseen kohti Kokkikoulu Espaa, jossa olisi tarkoitus kokkailla kokonainen menu yhdessä ventovieraiden ihmisten kanssa mestarikokin ohjauksessa. Mitähän tästä oikein tulee?

Mia Heiskanen

Jatka lukemista

Fifth Avenuessa tiedetään miten pihvi paistetaan!

13.03.2018 08:42

Fifth Avenue on Amerikkalaisen 50-luvun meiningin henkeen tehty ravintola. Kävin vierailemassa Fiftarin uusissa tiloissa Hämeenlinnan keskustassa. Astelin sisään nälkäisenä ja mielenkiinnolla, sillä tätä visiittiä olin odottanut!

Ronna Meir

Jatka lukemista

Georgiassa on kaksi asiaa, jotka ovat tärkeitä: viini ja ruoka

12.02.2018 16:51

Ville Haapasalon ravintola Purpur avattiin viime lokakuussa Tampereelle. Tänä keväänä heillä on tarjolla Dinner & show -kombo, jolla pääsee syömään ja tämän jälkeen katsomaan Villeä Tampereen teatterin lavalla. Kävin tutustumassa Dinner & show:n menuuseen sekä itse ravintolaan, olihan minulle Purpur ihan uusi tuttavuus.

Ronna Meir

Jatka lukemista

Rugosa täytti ammottavan aukon Lauttasaaren ravintolakartalla

10.02.2018 13:29

Laadukkaan oloinen ravintola puuhiiligrillillä on toivottu lisä Lauttasaaren surkeaan ravintolatarjontaan. Lounasravintoloita Larusta kyllä löytyy, mutta ilta-aikaan valikoima on kilpistynyt muutamaan pizzeriaan..ja pizzeriaan.

Mia Heiskanen

Jatka lukemista

Osaatko kuoria sipulit?

06.02.2018 22:00

Tässä arjen vinkki juttu jossa kerron hieman sipuleista ja pohjaudun pikkuisen historiaankin.

Alexander Trivedi

Jatka lukemista

Helsingin tuoreinta pastaa tukkutorilta

06.02.2018 12:38

Sörnäisten tukkutorilla on pieni pastatehdas, jossa syntyy lukuisiin ravintoloihin tuoretta tavaraa. Jos pasta tehdään suomessa ja näinkin tarmokkaalla käsityöllä, on se minusta todella arvokasta. Tämän jutun yhteydessä on myös video joka kannattaa chekata ;)

Alexander Trivedi

Jatka lukemista

Fiiniä lounasta hiedassa

05.02.2018 22:00

Ravintola Hieta on mahdollisesti koko Hietalahden modernein ravintola. Kävin tässä kodikkaassa kortteliravintolassa lounaalla ja voitte melkein arvata kuinka hyvää oli. Lue koko juttu klikkaamalla :)

Alexander Trivedi

Jatka lukemista

Laskiaispulla mantelimassalla vai hillolla?

30.01.2018 22:00

Joskus olen miettinyt miksi Suomessa ei tarjota turisteille laskiaispullia tai Runebergin torttuja niiden sesongin ulkopuolella? Näitä perinneherkkuja eivät nimittäin ihan kaikki ole maistaneet. Minikokoinen laskiaispulla voisi olla suomalainen vastine vaikkapa tuulihatulle!

Alexander Trivedi

Jatka lukemista

Miten syntyvät astetta maistuvammat runebergintortut?

28.01.2018 22:00

Suomalainen perinneleivos, jota voi rakastaa tai vihata. Muutamalla niksillä niistä tulee kuitenkin paljon maukkaampia.

Alexander Trivedi

Jatka lukemista

Fat Lizard maistui paremmalta lounaalla

28.01.2018 15:40

Kävin siippani kanssa jo aiemmin tutustumassa ravintolan tarjoomaan eräänä maanantai-iltana. Valitsimme listalta burgerin, mutta annos oli hienoinen pettymys. Odotinkin mielenkiinnolla millainen on Fat Lizardin lounaskattaus. Jäisikö rafla pysyvästi miinusmerkkiseksi vai värähtäisikö viisari plussan puolelle?

Mia Heiskanen

Jatka lukemista

Toptaste-tuulahduksia Viron suunnalta

22.12.2017 13:11

Terveisiä Tallinnasta, jossa käväisin kehittämässä Toptaste Viro-projektia joka lähtee kunnolla käyntiin ensi vuonna Toptaste goes Viro sarjana. Tunnustelin samalla myös laivan á la carte-tarjontaa.

Valtteri Rantalainen

Jatka lukemista

Pakomatka Meripaviljongin lämpöön

30.10.2017 13:02

Hakaniemenrannassa kelluva Meripaviljonki tarjosi pakopaikan syksyisestä kaatosateesta.

Mia Heiskanen

Jatka lukemista

Jazzia ja kreoliruokaa

26.10.2017 14:31

Helsingistä kreoliruokaa ei juuri löydä, paitsi yhdestä paikasta, ehkä vähän yllättäen sitä sitten löytyykin, Storyvillesta nimittäin!

Laura Heinonen

Jatka lukemista

Härmän Ratin luomulounaalla!

25.10.2017 07:52

Useimmiten nautin arkilounaan työpaikan ruokalassa, jossa onkin kelpo ruokaa. Etäpäivinä teen jotain nopeaa eikä välttämättä aina niin kelpoa kotikeittiössä. Nyt minulla oli mahdollisuus lähteä maistelemaan lounastarjontaa jota ei vielä kovin usein ole tarjolla: Härmän Ratin lähes sataprosenttisen luomua noutopöytää.

Laura Heinonen

Jatka lukemista

Pohjoismaiden suurin ja salaisin teemyymälä Kehä III:n kupeessa

23.10.2017 16:00

Aaro ja Maija-Leena Forsman kyllästyivät siihen, että Suomesta ei löytynyt hyviä teelaatuja. He alkoivat tuoda teetä ulkomailta ja myydä sitä Turun Kauppahallissa. Niin Forsman Tea perustettiin 1979.

Iida Ruohonen

Jatka lukemista

Oi Aino minkä teit!

06.10.2017 07:51

Tätä visiittiä olin odottanut ilolla ja innolla, sillä kävin Ainossa tekemässä juttua kesän korvilla ilmestyneeseen Toptaste-lehteen ja keittiömestari Jukka Halmetojan luonnehdinta Ainon keittiöstä herautti jo silloin veden kielelle.

Mia Heiskanen

Jatka lukemista

Köpistunnelmissa Pikkuroballa

28.09.2017 21:00

Krog Roba on tyylikäs ja rento ravintola, jonne voi karata arkea pakoon koska vain

Iida Ruohonen

Jatka lukemista

Haltia ravintola kattoi luonnon lautaselle

27.09.2017 10:03

Suunnistin syksyisen sateisena päivänä Nuuksion luonnonpuistossa lepäävän Haltia ravintolan lounaspöytään. Miltä mahtaa maistua, kun luonto katetaan lautaselle?

Mia Heiskanen

Jatka lukemista

Treffi Pub - Ravintola Joka Lyö Ällikällä

23.09.2017 12:35

Pöpsyt päättivät kuunnella sydäntä ja suuntasivat paljon puhuttuun Treffi Pubiin.

Ajaton Finlandia-talo

07.09.2017 21:00

Finlandia-talosta tulevat mieleen monumentaalisuus, pönötys, vanhat ihmiset ja konsertit. Talosta löytyy kuitenkin paljon muutakin, kuten ajattoman kulttuurikahvilan ainekset.

Iida Ruohonen

Jatka lukemista

Skiffer - Suomen Tuoreimmat Pizzat

23.08.2017 17:51

Pöpsyt veneilivät itsensä Liuskaluodon maan puhutuimmille liuskoille nauttimaan kesäisestä päivästä ja hyvästä ruoasta.

Caverna - Maan Paras Luolabuffet

13.08.2017 16:11

Onnenpäivä! Pöpsyt pääsivät kokeilemaan Suomen laadukkainta iltabuffettia luolaravintola Cavernaan.

Goodwin - Elämäsi Paras Pihvi

09.08.2017 19:31

Pöpsyihi iski lihan himo ja oli saatava kaupungin parasta lihaa, joten suuntasimme Matinkylään Ison Omenan Goodwin pihviravintolaan.

Liity Toptaste Klubiin!