Noin 2500 vuotta ennen ajanlaskua on jo tuotettu oliiviöljyä. Esimerkiksi Egyptin faaraoille tuotiin oliiviöljyä Palestiinasta ja Kreetalta. Vaikka oliiviöljy on ollutkin aina arvokasta, sitä on käytetty runsaasti jo muinaisista ajoista lähtien Välimeren alueella. Ihmisten uskomukset oliiviöljyn terveellisyydestä olivat järkkymättömiä. Jo silloin oliiviöljyä on kaupattu terveellisyyteen viitaten.

Toinen mielenkiintoinen raaka-aine, jolla on ollut vielä pidempi historia, on suola. Jo 6000 vuotta ennen ajanlaskua suola on ollut hyvinkin arvostetussa roolissa. Sen arvoon vaikuttivat suuri kysyntä, säilömisominaisuudet ja tarjonta. Vuonna 100 jKr, Kiina teki puolet kansantaloudestaan myymällä suolaa. Suola oli todella arvokasta, mistä kertoo se, että yksi gramma kultaa vastasi yhtä grammaa suolaa.

Nykyään molempia raaka-aineita löytää lähimmästäkin kaupasta, ilman kummempaa hintalappua. Mitenhän meidän kulutustottumuksia tarkastellaan muutaman tuhannen vuoden kuluttua?

Lähde: http://www.foodtimeline.org/