Jouni Jyrä

Jouni Jyrä opiskeli alun perin tekniselle alalle, mutta työskenneltyään nuorena hetken äitinsä ravintolassa urasuunnitelmat muuttuivat. Edessä oli pian muutto Helsinkiin, opiskelu ravintolakoulu Perhossa ja pitkä ura ravintola-alalla. Oppi-isänään Jyrä pitää huippukokki Pekka Terävää, jonka alaisuudessa hän työskenteli uransa alkuvaiheessa eri ravintoloissa.

Jyrä nauttii ammatissaan erityisesti mahdollisuudesta uuden kokeilemiseen. Vaikutteita hän saa toisesta harrastuksestaan, designista. Sekä muotoilussa että kokkauksessa Jyrä arvostaa funktionalismia.

”Ruuan täytyy olla kuin Aallon suunnittelema kolmijalkajakkara. Siitä ei voi enää ottaa mitään pois, eikä siihen tarvitse lisätä mitään”

Mitkä raaka-aineet autiolle ottaisit mukaan autiolle saarelle 
Entrecôte ja peruna. Ensimmäisestä ei lihatuote parane ja tykkään hirveästi perunasta. Siitä voi tehdä mitä tahansa.