Yritetään tehdä asiat aina paremmin kuin edellisenä päivänä.

Jos Niklas Ekblomista ei olisi tullut kokkia, hän olisi puuseppä. Se oli toinen vaihtoehto, kun Ekblom pohti nuorena miehenä, mille haluaa omistaa elämänsä. Laaturuuan ystävien onneksi mies valmistui kokiksi vuonna 2002. Nyt hän johtaa Oxin keittiötä.

Ennen päätymistä Oxin keittiömestariksi Niklas tutustui vuoden ajan Melbournen ruokakulttuuriin. Australiassa kokemusta kertyi kolmesta ravintolasta.

– Australialaisten työmoraali teki vaikutuksen. Sikäläisten ravintoloiden keittiöhierarkia on suomalaista korkeampi. Kaikille kokeille löytyy omat tittelit, hän kertoo.

Omaa keittiötään Ekblom johtaa jämptillä otteella, mutta jättää kuitenkin muille itsensä toteuttamiseen ja uusien ideoiden esittämiseen. Kokkina Ekblom kertoo saavansa inspiraatiota luonnosta.

– Tykkään revitellä mauilla. Tavoitteena on luoda asiakkaalle räjähtävä makuelämys.

Mitkä kaksi raaka-aineitta ottaisit mukaan autiolle saarelle? Miksi?

Hummerin ja kateenkorvan. Koska rakastan niitä.

Käy vilkaisemassa myös ravintola OXin Toptaste-esittely!