Hei!

Tervetuloa aamukahville kuulemaan lautasliinan nykypäivästä, käyttötavoista, vastuullisuudesta ja kutkuttavasta historiasta yhdessä Perhon toisen vuosikurssin opiskelijoiden kanssa!

Perho Liiketalousopiston järjestämä luento esittelee lautasliinan evoluutiota 1500-luvun tuvista ja hoveista tähän päivään ja kertoo servietin roolista osana nykymallista tapakulttuuria sekä ravintoloiden asiakkaiden kohtaamista. Lisäksi se avaa vastuullisesti tuotetun lautasliinan matkan raaka-aineiden hankinnasta lautasliinatehtaalle ja siitä ravintoloiden pöytiin.

Perhon toisen vaiheen opiskelijoille puhuu lautasliinojen rautainen ammattilainen Anne Ekberglautasliinatehdas Fiblonilta. Luennon yhteydessä pääsemme myös kuulemaan tarinan Perhon oman Oiva Toikka -lautasliinamalliston takaa sekä tutustumaan Perhon uudistuneeseen toimintaan.

Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan ammattiin valmistuville ruoka- ja ravintola-alan osaajille suunnattua luentoa sekä nauttimaan Perhon opiskelijoiden kattamasta kahvista ja pienistä herkuista pe 25.1.2019 klo 09:30-11.00 Ravintola Perhon kabinettiin osoitteeseen Mechelininkatu 7, HKI. Ilmoittauduthan pikaisesti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti!

PAREMPI KUIN PUUVILLA  

Lautasliinan tarina: historia, tuotanto, käyttötarkoitus sekä vastuullisuus

Rouva Lautasliina Anne Ekberg, lautasliinatehdas Fiblon Oy

Miten Oiva Toikka liittyy Perhon historiaan – uusien lautasliinojen tausta

Opetusneuvos Gun Marit Nieminen, Perho Liiketalousopisto

TEEMAPÖYTÄKIERROS 

  • Millaisen lautasliinan valitset? Tutustutaan esimerkiksi nelitaiton ja kasitaiton eroihin.
  • Mitä voit painattaa lautasliinaan? Tutustutaan esimerkiksi fleksopainon mahdollisuuksiin.
  • Miten koristelet lautasliinalla? Kokeile itse esimerkiksi mehitähden taittelua!

Lähde: https://www.epressi.com/tiedotteet/ruoka-ja-elintarvikkeet/lautasliina-ennen-ja-nyt-aamukahviluento-perhossa.html